قله سیانو

گزارش صعود به قله سیانو 3350 متر

تاریخ اجرای برنامه: جمعه 96.06.24
موقعیت جغرافیایی: کرج، جاده چالوس، جاده روستای خور

——————————————————

ارتفاع قله: 3350 متر
ارتفاع نقطه شروع: 2140 متر
طول مسیر صعود: 6 کیلومتر
مدت زمان صعود: حدود 6.5 ساعت
کل زمان برنامه: 12 ساعت (6.40 صبح تا 6.40 عصر)

گام حرکت: نسبتا کند
نفرات شرکت کننده:
نیما اسماعیلی، مسعود کریمخانی، حمید محسنی، حسین شهبازی، ابوالفضل کبریایی، احسان توحیدی فر
————————————-

قله سیانو

قله سیانو

مسیر طی شده در گوگل ارث:

(برای مشاهده تصویر در سایز واقعی بر روی آن کلیک نمایید)

قله سیانو

قله سیانو

 ——————————————–

+ دانلود جی پی اس قله سیانو

توجه: در صفحه ویکی لاک، برای دانلود شدن نقاط مسیر همراه با فایل، گزینه
Include locations displayed on map. را تیک بزنید.


جان می دهم از حسرت دیدار تو چون صبح
باشد که چو خورشید درخشان به در آیی.
“حافظ”
—————————————–

بقیه در ادامه مطلب

توپوگرافی قله:

قله سیانو به ارتفاع 3350 متر، غربی ترین و بلندترین نقطه بر روی یالی است که از کنار دریاچه سد کرج شروع شده و از غرب به شرق امتداد دارد. قله های: منار 3520 در شمال، سیاه سنگ 3550 در شرق، کرکوه 3150 در جنوب و شاهدژ 3070 در جنوب غربی قله های پیرامون سیانو هستند. قله سیانو را از مسیر دره سنگان و همچنین از جاده خور می توان صعود نمود.

————————————————

منابع آب در مسیر:

در طول مسیر چشمه ای ندیدیم و سرچشمه در انتهای دره نیز در زیر بستر رودخانه بوده و در دسترس نبود. اما آب رودخانه در بالادست قطعا قابل شرب بود که ما هم مصرف کردیم.

 ——————————–

آنتن دهی مسیر:

نقطه شروع در جاده خور و در ادامه تا محدوده بالای آبشار که چک کردیم آنتن داشت و مکالمه صورت گرفت.

 ———————————

نقاط قوت و ضعف مسیر:

بکری و خلوتی نسبی، فراز و نشیب های خوب و رودخانه همراه در بخش هایی از مسیر از نقاط قوت این برنامه در این فصل بوده و از نکات منفی می توان به عدم وجود پاکوب و لغزشی بودن مسیر، حدود 2 ساعت آخر تا قله اشاره نمود.

———————————

گزارش برنامه:

اول این نکته رو بگم که چطور این قله رو پیدا کردیم. در اولین صعودی که بهمن ماه سال 93 به قله کرکوه داشتیم، قله سیانو در شمال این قله توجهم را به خود جلب کرد. در صعود های بعدی که به قله های اطراف قله سیانو از جمله پهنه سار، سیاه سنگ، شاهدژ و منار داشتیم، همچنان این قله در لیست انتظار برای صعود قرار داشت. از آنجایی که می دانستم این قله کمتر شناخته شده و گزارش صعودی از مسیر خور در نت وجود ندارد، در آخرین صعود به قله شاهدژ (تابستان 95) مسیر صعود به سیانو با دقت بیشتری بررسی و در ذهنم ترسیم شد تا اینکه بالاخره امسال با همراهی خوب دوستان به اجرا درآمد.

بیشتر بخوانید:  قله شاهدژ

***

و اما شرح برنامه: ساعت 5.15 صبح از میدان آزادی با ماشین های شخصی خودمان به سمت کرج حرکت کردیم. در جاده چالوس قبل از سد کرج، پس از رد کردن خروجی ارنگه وارد خروجی با تابلو “خوزنکلا” شدیم. کمی جلوتر با دیدن تابلو “پیست اسکی خور” دوراهی را به راست پیچیده و حدود 10-15 کیلومتر بالاتر، در جاده خور، دقیقا سر یک پیچ 90 درجه که به راست می پیچد، ساعت 6.30 به نقطه شروع رسیدیم. ماشین ها را کنار جاده پارک کرده و ساعت 6.45 پیاده روی خود را از مسیر پاکوب به سمت بالا شروع کردیم. حدود 10 دقیقه بعد از پاکوب باغ ها و مسیر آبشار جدا شده و پاکوب جدید به سمت بالای یال را در پیش گرفتیم. پاکوب مورد نظر ما را مستقیم به زیر سنگهای کوه شاهدژ رساند. در این لحظه آبشار در سمت راستمان و حدود 50 متر پایین تر قرار داشت. وارد مسیر سنگ ها شده و ابتدا با یک گردش به چپ و سپس راست خود را به بالای سنگ ها رسانده و سپس سرازیر شدیم تا بدین طریق محدوده آبشار را که غیر قابل عبور است رد کرده باشیم. پشت سنگ ها مجدد وارد پاکوب شدیم. ادامه مسیر ابتدا از سمت چپ دره و سپس از سمت راست دره است تا اینکه ساعت 7.30 به تقاطع شاهدژ رسیدیم. (کف دره و رودخانه و زیر سایه درختان). دره سمت چپمان به سمت شاهدژ رفته و مسیر مستقیم و در امتداد رودخانه به سمت سیانو.

 صبحانه را صرف کرده و ساعت 8.15 مسیر را از سمت چپ رودخانه ادامه دادیم که در این فصل کم آب بود. مسیر هر از گاهی از این سمت به سمت دیگر رودخانه تغییر پیدا می کرد. طبق مسیری که در گوگل ارث ترسیم کرده و در جی پی اس مشاهده می کردم، در یک نقطه مناسب از سمت راست و در جهت شرق به سمت بالای یال ارتفاع گرفتیم. شیب نسبتا تند و زمین پوشیده از سنگریزه بود که حرکت را دشوار می کرد. به بالای یال رسیدیم و با گردش به چپ در جهت شمالبه سمت خط الراس حرکت کردیم. این یال نیز بدون پاکوب، با شیب تند و لغزشی بود. ساعت 13.10 به خط الراس رسیدیم و با گردش به راست ساعت 13.20 به سنگ چین قله رسیدیم.

بیشتر بخوانید:  قله سیادر

نکته: پیشنهاد می کنم که دره را تا انتها رفته و از یال سمت چپ صعود کنید. (مسیر فرود ما) کمی دورتر است اما شیب ملایم تری دارد. این یال در ارتفاع حدود 3200 متر به خط الراس رسیده و از آنجا حدود 20 دقیقه با شیب ملایم تا قله راه دارید. یال سمت راست شیب بیشتر و شن اسکی بهتری دارد که برای فرود مناسب تر است.

 ساعت 14.20 مسیر فرود را در پیش گرفتیم. یال صعود را رد کرده و خط الراس را به سمت یال بعدی ادامه دادیم. این یال در بخش هایی از مسیر شن اسکی خوبی داشت و به سرعت خود را به کف دره رساندیم. در نقطه ای مناسب کنار جوی آب برای ناهار حدود 1 ساعت و ربع توقف کردیم و مجدد به راه افتادیم تا ساعت 18.40 به جاده و محل پارک ماشین ها رسیدیم.

درباره نیما اسماعیلی

نیما اسماعیلی * متولد: 9 اسفند 54 * محل سکونت: تهران * تحصیلات: مهندسی مکانیک
این نوشته در مسیرهای گردشگری و کوهنوردی استان البرز ارسال و , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

۴ دیدگاه دربارهٔ «قله سیانو»

  1. علی غفوری می‌گوید:

    درود بر شما
    مسیری که شما تشریف بردید از دره کهنه باغ سیجان است قله سنگی سمت غرب دره شاهنشین است که در مجاورت قله شاهدژ است و نام دیگر قله که بیشتر گزارشها به همین نام نوشته شده منارک است

  2. مهدی می‌گوید:

    ضمن عرض سلام و خسته نباشید
    نام قله منارک هستش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *