آبشار خور

گزارش بازدید از آبشار خور

تاریخ بازدید: جمعه 29 فروردین 1393

موقعیت: استان البرز، جاده چالوس، روستای خور

سلام…

یک نکته را ذکر کنم آنهم اینکه: اینجا گزارش تکراری نمی ذارم مگر اینکه فصل بازدید متفاوت باشه یا اینکه گزارش قبلی ناقص بوده و گزارش کامل تری ارائه شود.

اگر می خواهید بدانید که آبشار خور در اواخر فروردین ماه چه شکلی است، عکس های این گزارش را ببینید. در کل اینطور بگم که همانطور که انتظار می رفت، آبشار هنوز به حداکثر حجم آب و اوج شکوه خود نرسیده و مسیر منتهی به آن نیز هنوز سرسبز و بهاری نبود. اوج سرسبزی و شکوه آبشار خور، اواخر اردیبهشت و خرداد ماه است.

+ یک محوطه سرسبز نسبتاً وسیع، چند کیلومتر مانده به خور (قبل از سیجان) کنار رودخانه هست که برای صرف صبحانه و ناهار و یا برپایی چادر عالی هست. (عکس آخر)

+ از محل پارک خودرو تا آبشار، کمتر از یک ساعت پیاده روی دارید که حدود 15 دقیقه آخر شیبدار است. تمام مسیر هموار بوده و مشکل خاصی برای رسیدن به آبشار نخواهید داشت.

+ ورودی روستای خور: 5 هزار تومان برای هر خودروی سواری

+ برای رسیدن به روستای خور باید کیلومتر 15 جاده چالوس وارد خروجی خوزنکلا شده و تا روستای خور 15 کیلومتر دیگر برانید.


آبشار خور در فروردین ماه:

آبشار خور

آبشار خور

آدرس روستای خور:

برای رسیدن به روستای خور، کیلومتر 15 جاده کرج-چالوس (1) ، پیش از تأسیسات سد کرج (سد امیرکبیر)، با مشاهده تابلوی خوزنکلا، باید مسیر را از راه فرعی به سمت شرق در پیش بگیرید. حدود 200 متر بالاتر با دیدن تابلوی «پیست اسکی خور» دو راهی را به راست می پیچید و 15 کیلومتر دیگر می رانید تا به روستای خور برسید.

1) تقاطع مسیر کرج و تهران  به میدان امیرکبیر می رسد که ابتدای جاده چالوس محسوب می‌شود. فاصله از پل کلاک تا میدان امیرکبیر 8 کیلومتر است.

معرفی روستای خور:
روستای خور در شمال غرب تهران و در فاصله حدود 30 کیلومتری شهر کرج یکی از روستاهای مرتفع استان البرز است که دارای طبیعت منحصربه‌فرد و دارای مناطق دیدنی همچون قله‌ها و دره‌های سرسبز و پیچ‌درپیچ و باغ‌های زیبا است. یکی از شاخص‌های منحصربه‌فرد این روستا آبشار خور است.

آبشار خور:
آبشار خور به ارتفاع تقریبی 50 متر، واقع در جنوب شرقی روستای خور از جاذبه‌های گردشگری این منطقه محسوب می‌شود. این آبشار در ارتفاع 2550 متری از سطح دریا و در فاصله حدود 2 کیلومتر از روستا واقع است. دسترسی به این آبشار زیبا از طریق یک راه پاکوب میسر است که از مجاورت دفتر پیست اسکی (قبل از ورود به روستا) شروع شده و نیاز به حدود یک ساعت پیاده‌روی دارد. بهترین زمان برای بازدید از آبشار خور فصل بهار و اوایل تابستان است. در این موقع از سال آبشار خور بسیار پرآب و زیبا بوده و مسیر منتهی به آن نیز از سرسبزی و طراوت چشم نوازی برخوردار است. در فصل زمستان به دلیل برودت هوا، آبشار یخ بسته و منظره خیره کننده‌ای را به وجود می‌آورد اما در عوض به دلیل ارتفاع زیاد برف، دسترسی به آن دشوارتر است. در فصل زمستان، آبشار یخی خور، از ضلع شرقی پیست، به خوبی از راه دور نمایان است.

برای رسیدن پای آبشار نیاز به ورود به روستا ندارید. خودروی خود را قبل از روستا و در مجاورت دفتر مدیریت پیست اسکی پارک کرده و پس از عبور از جلوی ساختمان دفتر، جاده پاکوب باریک مجاور آنرا که از کنار نهر آب میگذرد در پیش بگیرید. در جلوی دفتر مدیریت یک جاده نسبتا عریض خاکی و ماشین رو هم وجود دارد که از پای کوه به سمت بالا میرود. این جاده برای دسترسی به ایستگاه بالای تله کابین و پیست اسکی میباشد.

بیشتر بخوانید:  پیست اسکی خور

بیشتر مسیر تا پای دره و نزدیک آبشار، بدون شیب و هموار میباشد. پس از حدود 15 دقیقه باید از کف دره گذشته و مجدد ارتفاع بگیرید که تا آبشار شیب نه چندان تندی پیش رو دارید. در طول مسیر جا برای نشستن و اطراق خانوادگی هم پیدا میشود. اگر قصد روشن کردن آتش را دارید باید در طول مسیر و قبل از آبشار اطراق کنید و یا اینکه چوب با خود بردارید. در انتها دو آبشار با فاصله از هم قرار دارند که آبشار اصلی پرآب تر بوده و در سمت راست قرار دارد. این دو آبشار با یک صخره از هم جدا شده اند که پای هرکدامشان بایستید آن یکی قابل مشاهده نخواهد بود. جاده پاکوب روستا تا آبشار بسیار سرسبز و پوشیده از درختان آلوچه و آلبالو می باشد که خصوصا در فصل بهار هر رهگذری را به وجد می آورد. بازدید از این مسیر و آبشار حتما خاطره ای شیرین و بیاد ماندنی برای شما خواهد بود. خصوصا برای خانواده ها و آنها که زیاد توان پیمودن مسیرهای شیب دار را ندارند نیز مناسب میباشد.


گزارش های مرتبط در همین وبلاگ:

قله پهنه سار از خور ، (30 اردیبهشت 1390)

پیست اسکی خور، (بهمن ماه 1393)

——————————————————————-

(تصاویر بیشتر در ادامه مطلب)

تصاویر برنامه:

پارکینگ خودرو، جنب دفتر پیست اسکی

مسیر آبشار بعد از دفتر پیست و در امتداد جوی آب می باشد.

مسیر آبشار خور

مسیر آبشار خور

 

 بخشی از مسیر آبشار

مسیر آبشار خور

مسیر آبشار خور

 

بخشی از مسیر آبشار

مسیر آبشار خور

مسیر آبشار خور

 

بخشی از مسیر آبشار

مسیر آبشار خور

مسیر آبشار خور

 

بخش پایانی مسیر آبشار

مسیر آبشار خور

مسیر آبشار خور

 

آبشار خور:

آبشار خور

آبشار خور

 

نمایی از کوه شاهدژ:

کوه شاهدژ

کوه شاهدژ د مسیر جاده خور

 

محوطه سرسبز در جاده خور (قبل از سیجان)

 

عکس آرشیوی آبشار خور. منبع: سایت Panoramio

آبشار خور

آبشار خور

پایان

لینک این مطلب در وبلاگ قدیم نشاط زندگی

درباره نیما اسماعیلی

نیما اسماعیلی * متولد: 9 اسفند 54 * محل سکونت: تهران * تحصیلات: مهندسی مکانیک
این نوشته در مسیرهای گردشگری و کوهنوردی استان البرز ارسال و , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

یک دیدگاه دربارهٔ «آبشار خور»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *