قله دارآباد

گزارش برنامه قله دارآباد

ارتفاع قله دارآباد: 3180 متر

تاریخ اجرا: 19 مرداد 91 (برنامه خط الراس دارآباد به کلکچال)

ارتفاع نقطه شروع: 1730 متر

مسافت تا قله: 7 کیلومتر
مدت زمان صعود: حدود 4.5 ساعت (با گام متوسط و صرف صبحانه)


مسیر قله دارآباد - صعود از مسیر یال شن سیاه ، فرود از مسیر چشمه درازلش

مسیر قله دارآباد – صعود از مسیر یال شن سیاه ، فرود از مسیر چشمه درازلش

برای مشاهده تصویر در سایز واقعی بر روی آن کلیک نمایید.

+ دانلود جی پی اس قله دارآباد GPS (صعود از مسیر یال شن سیاه و فرود از مسیر چشمه درازلش)

نکته: صعود از مسیر یال شن سیاه و فرود از مسیر چشمه درازلش بهترین گزینه برای قله دارآباد است. چون صعود از مسیر یال بی دردسر و فرود از مسیر درازلش به دلیل وجود شن اسکی مناسب می باشد.

+ دانلود جی پی اس قله دارآباد (صعود از یال باغچه خلیل، فرود از یال شن سیاه) – فایل از مسعود کریمخانی


آدرس مسیر کوهپیمایی دارآباد:

با خودروی شخصی: با توجه به مبدا حرکت، باید به محله دارآباد رفته و از طریق خیابان شهید محبی وارد مسیر کوهپیمایی شوید. از ابتدای خ محبی تا انتهای آن حدود 500 متر است که می توانید ماشین خود را در این مسیر پارک کرده و پیاده روی خود را آغاز نمایید.

اگر مسیر شما از جنوب به شمال است، بزرگراه های امام علی و صیاد شیرازی هر دو در انتها به هم رسیده و به محله دارآباد منتهی می شوند (صیاد در انتها بهتر است). انتهای این بزرگراهها تابلوی راهنما شما را به سمت محله دارآباد راهنمایی می کند. داخل دارآباد سر یک پیچ چپ گرد باید وارد خ محبی شده و هر جا که جای پارک بود ماشین تان را پارک کنید.

با خودروهای عمومی: میدان تجریش اتوبوس شرکت واحد وهمچنین تاکسی های خطی مستقر در ضلع شرقی میدان قدس (چهار راه خ شریعتی) برای دارآباد دارد. در مورد اتوبوس مطمئن نیستم اما تاکسی شما را سر خ محبی پیاده می کند.


لوکیشن ابتدای مسیر کوهپیمای دارآباد در گوگل مپ: 35.824146, 51.491664

(مختصات فوق را در آدرس بار مسیریاب خود کپی پیست نمایید)

https://goo.gl/maps/wWGwJdYjWYPDpdqD9


بقیه در ادامه مطلب

راهنمای صعود به قله دارآباد:

ارتفاع نقطه شروع در مسیر کوهپیمایی دارآباد 1730 متر است. با قرار گرفتن در مسیر کوهپیمایی، یک شیب نسبتا تند در پیش دارید تا حدود 15 دقیقه بعد به مجتمع پذیرایی (کافه آقا فرامرز) برسید. در اینجا سرویس بهداشتی و شیرآب آشامیدنی وجود دارد. بعد از مجتمع، حدود 200-300 متر جلوتر یک تابلوی راهنمای زرد رنگ در سمت راست ضمن معرفی محل، مسیر صعود به قله دارآباد را نیز به شما نشان می‌دهد. برای صعود به قله باید وارد یک راه پاکوب شوید که از میان درختان کاج عبور کرده و به روی یال می‌رود.

بیشتر بخوانید:  خط الراس دارآباد به کلکچال

نکته مهم: در پیدا کردن پاکوب قله و ورود به آن دقت کنید. حدود 300 متر بالاتر از کافه (نه بیشتر) به خروجی قله می رسید. (تابلو راهنما با عنوان “دره زردبند”) نکته جالب و عجیب اینکه تابلو راهنما که در این نقطه نصب شده، قله دارآباد را در مسیر مستقیم (ادامه مسیر کوهپیمایی) نشان می دهد!!! در حالی که اولین و مهم ترین پاکوب قله همینجا است که کوهنوردان از اینجا اقدام به صعود می کنند. متاسفانه بسیاری از کوهنوردانی که برای بار اول قصد صعود به قله را دارند با این تابلو و فلش راهنما دچار سردرگرمی و یا اشتباه می شوند.

با قرار گرفتن در مسیر قله، پس از حدود نیم ساعت به دوراهی با یک تابلوی راهنما می‌رسید. تابلوی راهنما مسیر سمت چپ را “چشمه درازلش، قله دارآباد،…” و مسیر مستقیم (سمت راست) را “دره زیر برجک، حاجی آباد، یال شن سیاه…” نشان میدهد. هر دو مسیر به قله راه دارد اما مسیر اصلی و نرمال صعود به قله دارآباد از مسیر یال شن سیاه است که بیشتر کوهنوردان از این مسیر مبادرت به صعود می نمایند.

با قرار گرفتن در مسیر یال شن سیاه در مدت کمتر از 1.5 ساعت به خط‌ الراس در ارتفاع 2500 متر می‌رسید. در مسیر یال شن سیاه، قبل از خط‌ الراس به لوله ‌‌آب قطوری می‌رسید که کوه‌نوردان برای تامین آب خود سوراخی بر روی آن ایجاد کرده و با چوب سوراخ را مسدود کرده‌اند! می‌توانید به راحتی آن تکه را برداشته و بطری‌های خود را از آب پر کنید.

بر روی خط‌ الراس که قرار بگیرید مناظر زیبای دو سوی خط‌ الراس خستگی راه را از تنتان به‌در می‌کند. در شرق شهر لواسان و دریاچه سد لتیان و در جهت شمال‌شرق نمای زیبایی از جاده فشم را می‌بینید که به سمت شمال امتدا دارد و روستاهای دو طرف این جاده. در همین جهت قله باشکوه دماوند را در دور دستها می‌بینید که خودنمایی می‌کند. در جهت شمال سرکچالها را می‌بینید و سایر قله‌های مرتفع البرز میانی. در جهت شمال‌غرب گردنه پیازچال را در امتداد تیغه‌های دارآباد می‌بینید و در جهت جنوب نمای زیبایی از شهر تهران که به احتمال قوی نواری زرد رنگ از دود و آلودگی آنرا احاطه کرده!

بیشتر بخوانید:  خط الراس دارآباد به توچال

با ادامه حرکت در مسیر پاکوب بر روی خط‌ الراس که با کمی فراز و نشیب همراه است، حدود 2 ساعت دیگر بر فراز “قله دارآباد” به ارتفاع 3180 متر خواهید بود. بر روی قله یک جان‌پناه سنگی کوچک قرار دارد که می‌تواند پناهگاه و مامن خوبی برای کوه‌نوردان در شرایط نامساعد جوی باشد.

پس از فتح قله اگر همچنان مسیر خط‌ الراس را در جهت شمال‌غرب ادامه دهید با گذر از تیغه‌های دیدنی دارآباد و عبور از قله های چمبره بند، سیاه بند و پیازچال بر روی خط‌الراس توچال قرار گرفته و از آنجا می‌توانید به سمت قله توچال ادامه مسیر دهید. برنامه خط‌الراسی دارآباد به قله توچال یکی از برنامه‌های فنی و جذابی است که کوهنوردان با تجربه در این منطقه اجرا می‌کنند. پیمایش خط‌ الراس از قله دارآباد تا قله و یا گردنه پیازچال به‌طور متوسط چهار تا پنج ساعت و از پیازچال تا قله توچال حدود سه ساعت زمان می‌برد. از گرنه پیازچال تا پناهگاه کلک‌چال نیز حدود یک ساعت و نیم راه است. قابل ذکر است که گذر از تیغه‌های دارآباد و اجرای این برنامه خط‌ الراسی بخاطر نکات فنی و خطرات بالقوه آن، نیاز به مهارت و تجربه بالای کوهنوردی دارد.

پیشنهاد: می توانید همانند فایل جی پی اس ضمیمه، صعود و فرود را از دو مسیر متفاوت انجام دهید. خصوصا در فصول گرم سال که چشمه درازلش می تواند در مسیر برگشت عالی باشد.


تصاویر برنامه:

از راست: محمد صالحی، آقا فرامرز (مدیریت کافه دارآباد)، نیما اسماعیلی

از راست: محمد صالحی، آقا فرامرز (مدیریت کافه دارآباد)، نیما اسماعیلی

اولین تابلو راهنما در مسیر کوهپیمایی دارآباد که مسیر قله را در جهت مستقیم نشان می دهد اما مسیر اصلی صعود به قله در جهت راست (یال شن سیاه) است!:

تابلو راهنما قله دارآباد

اولین تابلو راهنما در مسیر کوهپیمایی دارآباد

 

مسیر قله دارآباد

تابلوی راهنما در ابتدای یال شن سیاه

 

مسیر قله دارآباد

ابتدای مسیر خط الراس در بالای یال شن سیاه

 

مسیر قله دارآباد

تابلو خط الراس قله دارآباد (بالای یال چشمه درازلش)

 

پناهگاه دارآباد

پناهگاه قله دارآباد

 

پناهگاه دارآباد

پناهگاه قله دارآباد (عکس آرشیوی)

پایان


مطالب مرتبط:

خط الراس دارآباد به کلکچال

خط الراس دارآباد به توچال

درباره نیما اسماعیلی

نیما اسماعیلی * متولد: 9 اسفند 54 * محل سکونت: تهران * تحصیلات: مهندسی مکانیک
این نوشته در مسیرهای گردشگری و کوهنوردی تهران ارسال و , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

۲ دیدگاه دربارهٔ «قله دارآباد»

  1. بهزاد می‌گوید:

    خیلی ممنون
    تا حالا دار آباد نرفته ام. پست شما راهنمای خوبی هست
    برای برنامه تفریحی چطور به آبشار چال مگس بریم؟
    ممنون

    • نیما اسماعیلی می‌گوید:

      سلام. مسیر اصلی کوهپیمایی داراباد رو اگر ادامه بدین پس از حدود ۱.۵ ساعت به آبشار چال مگس می رسید. هم مسیر مشخص هست و هم آبشار در سمت راست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *