گزارش برنامه قله آسمان کوه ساوجبلاغ
قله آسمانکوه از شلمزار ساوجبلاغ
ارتفاع قله آسمان کوه: 2780 متر
تاریخ اجرا: جمعه 1400.01.27
موقعیت جغرافیایی: استان البرز، ساوجبلاغ، شلمزار
Alborz – Shalamzar – Asemankuh peak
اطلاعات برنامه:
ارتفاع مبدا صعود: 1665 متر
مسافت و اختلاف ارتفاع تا قله: 7 کیلومتر / 1100 متر
مسافت کل رفت و برگشت: 16.5 کیلومتر
مدت زمان صعود: حدود 5 ساعت (7.15 تا 12.30) (با گام کاملا کند)
مدت زمان کل برنامه: حدود 12 ساعت (7.15 تا 19)
تایم های اصلی توقف و استراحت: 3 ساعت (صبحانه و قله و ناهار)
تعداد نفرات: –
سختی مسیر (آسان/متوسط/سخت): آسان (مسیر برگشت تا چشمه بدون پاکوب)
مناسب برای افراد مبتدی و کم تجربه (می باشد/نمی باشد): می باشد
+ دانلود جی پی اس قله آسمان کوه از شلمزار ساوجبلاغ Asemankuh GPS
توجه: در صفحه دانلود (سایت ویکی لاک) برای دانلود نقاط، گزینه Include locations … را تیک بزنید.
بقیه در ادامه مطلب
معرفی شلمزار ساوجبلاغ:
شلمزار نام یکی از دهستان های شهرستان ساوجبلاغ واقع در استان البرز است. فاصله شلمزار از کرج حدود 40 کیلومتر است. شلم در دائرهالمعارف علی اکبر دهخدا به معنی کتیرا میباشد و لذا شلمزار به معنی کتیرا زار یعنی جایی که کتیرا در آن بسیار میروید می باشد اکنون نیز گیاه کتیرا در کوههای اطراف وجود دارد. اگرچه شلمزار به عنوان روستا یا دهستان نامیده می شود اما بافت آن کاملا جدید و شهری است.
دسترسی:
آدرس از تهران: در اتوبان تهران – قزوین پس از پشت سر گذاشتن خروجی هشتگرد به خروجی در سمت راست با تابلو “شلمزار – هیو” می رسید. با ورود به این خروجی حدود 6 کیلومتر دیگر به شلمزار می رسید. تمام مسیر تا محل پارکینگ آسفالت است. در کل از تهران (تقاطع همت – خ جنت آباد) تا شلمزار 85 کیلومتر راه است که بدون ترافیک کمی بیش از یک ساعت زمان می برد. (لوکیشن گوگل مپ، محل پارکینگ در گزارش پیوست شده است)
معرفی قله:
قله آسمان کوه با ارتفاع 2780 متر از قلل کم ارتفاع رشته کوه البرز مرکزی می باشد. این قله بر روی یک خط الراس با امتداد غربی-شرقی واقع است. آسمان کوه را می توان آخرین قله مهم در غرب این خط الراس نامید. روی این خط الراس در جهت شرق به ترتیب قله های خوراسان کوه، شاه کرم، ورکش، و ناز و کهار واقع شده اند.
مسیرهای صعود:
1- مسیر جنوبی از شلمزار ساوجبلاغ (مسیر اصلی)
2- مسیر شمالی از ابراهیم آباد طالقان
آنتن دهی مسیر:
شلمزار و روی قله آنتن داشت. باقی مسیر چک نشد.
منابع آب در مسیر:
1- چشمه آب زندگانی در مسیر برگشت 2- امامزاده موسی در مسیر برگشت 3- آقا چشمه زیر قله (که در مسیر ما نبود)
لوکیشن ها:
شلمزار ساوجبلاغ، پارکینگ (گوگل مپ):
https://goo.gl/maps/1KmA8dLUWd6BcY9SA
گزارش برنامه:
قرار ما ساعت 5.30 صبح سر جنت آباد بود. با کمی تاخیر راه افتادیم. در اتوبان قزوین با دیدن تابلو “شلمزار – هیو” از سمت راست وارد خروجی شدیم. ساعت حدود 7 صبح در شلمزار به دوستان قزوینی مان ملحق شدیم. بالای شلمزار، ماشین هایمان را در پارکینگ فضای باز و همچنین خیابان مجاور پارک کردیم. تعداد زیاد ماشین ها در پارکینگ نشان از این بود که امروز تعدا زیادی کوهنورد در مسیر هستند. ساعت 7.15 پیاده روی را در مسیر پاکوب که از بالای پارکینگ است شروع کردیم. این پاکوب بدون دو راهی و سه راهی و بی دردسر شما را تا خود قله هدایت می کند. در میانه راه برای صبحانه حدود 40 دقیقه توقف کردیم و در ادامه با گام خیلی آهسته با سرقدمی آقای کرمی عزیز ساعت 12.30 به قله آسمان کوه رسیدیم. جی پی اس ارتفاع قله را 2380 متر نشان می داد.
تمام مسیر صعود پاکوب از روی یال های سرسبز با شیب نسبتا ملایم دارد که کوهپمایی فرح بخشی را خصوصا در فصل بهار رقم می زند. روی قله سنگ چین خیلی بزرگی چیده اند که تابلو سفید رنگ در بالای آن قرار دارد. همچنین یک دیوار سنگ چین روی قله قرار دارد که حفاظ خوبی در برابر باد است . در جهت شمال نمای زیبایی از دریاچه سد طالقان و در دور دست قله های پوشیده از برف شاه البرز و قلل منطقه تخت سلیمان از جمله علم کوه در معرض دید قرار می گیرد.
پس از استراحت و عکاسی فراوان روی قله ساعت 13.30 مسیر فرود را از یال غربی در پیش گرفتیم. طبق ترکی که از قبل دانلود و بررسی کرده و در اختیار داشتم حرکت کردیم. تا ساعت 14.30 به چشمه آب زندگانی و ابتدای پاکوب امامزاده در کف دره رسیدیم. این نکته رو هم عرض کنم که کلا مسیر ما از قله تا چشمه بدون پاکوب بود و در انتها با شیب تندی ارتفاع کم کردیم تا به چشمه رسیدیم. مشکل خاصی در مسیر نبود اما مسیر اصلی فرود این نیست. اکثرا اگر خواهان مسیر متفاوت فرود باشند از مسیر آقا چشمه فرود می آیند که پاکوب دارد و از یال به امامزاده منتهی می شود و یا از قله در مسیر ما حرکت می کنند اما حدود یک ساعت از روی یال تا تابلو (آنتن) رفته و سپس به سمت چشمه آب زندگانی سرازیر می شوند. ما در واقع مسیر دوم را انتخاب کردیم اما بخشی از مسیر را تراورس کردیم.
چشمه آب خوبی داشت، با صفا بود و چند نقطه صاف برای اتراق داشت که در این فصل سایه چندانی نداشتند. برای ناهار حدود 1.5 ساعت توقف کردیم. و سپس از مسیر پاکوب حرکت کردیم تا به امامزاده رسیدیم. مسیر چشمه تا امامزاده در این فصل بسیار زیبا و سرسبز بود که روح و روانمان را تازه کرد. در واقع زیبایی این مسیر با مسیر صعود قابل قیاس نیست. امامزاده محوطه نسبتا بزرگی است که سرویس بهداشتی دارد. آب آشامیدنی دقت نکردم که خب حتما باید داشته باشد. از شلمزار تا امامزاده جاده خاکی هموار مناسبی کشده شده است که ماشین رو می باشد. در این ایام بخاطر کرونا ورودی جاده بسته بوده و فقط با موتور تردد می شد. پس از حدود 40 دقیقه پیاده روی در شیب وسرازیری بسیار ملایم از امامزاده تا شلمزار در نهایت ساعت 19 به محل پارک ماشین هایمان رسیدیم. توجه داشته باشید که در نقطه مناسبی باید از جاده اصلی جدا شده و وارد جاده بالایی روی یال سمت چپ شوید تا حدود 5 دقیقه بعد به پارکینگ برسید.
تکمیلی:
مسیر پیاده روی شلمزار به امامزاده موسی:
امامزاده موسی در مسیر دره چشمه آب زندگانی و در ارتفاع 1860 متر واقع است. یک جاده خاکی ماشین رو به طول حدود 4 کیلومتر شلمزار را به امامزاده موسی می رساند. پیمایش این مسیر با پای پیاده حدود 1 ساعت زمان می برد. اختلاف ارتفاع امامزاده با شلمزار حدود 200 متر و شیب مسیر ملایم است. در این ایام بخاطر کرونا ورودی جاده بسته بوده و تردد به امامزاده فقط با موتور یا پای پیاده امکان پذیر می باشد. مسیر جاده و همچنین اطراف امامزاده دارای طبیعت زیبا و سرسبز در فصل بهار است.
تصاویر برنامه:
****************************************************
فرود: