جورج مالوری با نام کامل جورج هربرت لی مالوری (به انگلیسی: George Herbert Leigh Mallory) (زاده ۱۸ ژوئن ۱۸۸۶ – درگذشته ۸ ژوئن ۱۹۲۴) کوهنوردی انگلیسی بود که برای اولین بار در دهه ۱۹۲۰ میلادی از سوی کشور انگلستان برای فتح قله اورست اقدام نمود. در 8 ژوئن 1924 مالوری سومین تلاش خود را به همراه اندرو اروین انجام داد. دقیقاً مشخص نیست که چه اتفاقی افتاده است، اگرچه ممکن است این زوج به قله رسیده باشند. آخرین مشاهده آنها زنده در حدود 300 متری قله (حدود 8550 متر) – بر اساس گزارش نوئل اودل از ارتفاع حدود 7900 متری بود.
زندگی، تحصیلات و شغل جرج مالوری:
مالوری در سال ۱۸۸۶ در چشایر (Cheshire) انگلیس متولد شد و در سال ۱۹۰۵ به تحصیل تاریخ در کمبریج پرداخت و قبل از آن با کوهنوردی و صخرهنوردی آشنا شده بود. سپس در Chaterhouse شروع به تدریس کرد. در این هنگام با همسرش روت ترنر (Ruth Turner) (1942-1892) آشنا شد و آنها در سال ۱۹۱۴ درست ۶ روز قبل از جنگ آلمان و انگلیس (جنگ جهانی اول) با هم ازدواج کردند که حاصل آن ازدواج ۲ دختر و یک پسر بود. در دسامبر ۱۹۱۵ به عنوان ستوان دوم به ارتش سلطنتی پیوست و بعد از اتمام جنگ مالوری بار دیگر برای تدریس به Chaterhouse بازگشت و از آنجایی که همیشه عاشق کوهنوردی و ارتفاع بود و رویای رسیدن به اورست را در سر میپرورانید در سال ۱۹۲۱ برای پیوستن به اولین اکسپدیشن انگلیسیها به قله اورست از کارش استعفا داد. محل درآمد او از آن پس نوشتن و ایراد سخنرانی بود که البته موفقیت شایانی در این زمینه نداشت.
اکسپدیشن اورست 1924، ردیف عقب، از چپ به راست: اندرو اروین، جورج مالوری، ادوارد نورتون، نوئل اودل و جان مکدونالد. ردیف اول: ادوارد شبیر، جفری بروس، هوارد سامرول و بنتلی بیتهام.
یافتن جسد و بقایای جرج مالوری
در سال ۱۹۹۹، اکسپدیشن جستجوی مالوری ـ ایروین که توسط BBC و TV Show Nowa حمایت مالی میشد توسط اریک سیمونسون سازماندهی شد. آنها به منطقه رفتند و در ماه می ۱۹۹۹ کنراد آنکر (Conrad Anker) جسد یخزده و تقریباً مومیایی شدهای را در ارتفاع ۸۱۵۷ متری در رخ شمالی کوه اورست مشاهده کرد. جایی که جسد قرار داشت حدود 300 متر زیر محلی بود که تبر یخی ایروین قبلاً یافت شده بود. با برچسب لباس به نام G. Leigh Mallory اطمینان یافتند مالوری را سرانجام بعد از ۷۵ سال یافتهاند.
بدن در وضعیت خوبی باقی مانده بود. به همراه جسد، عینک برفی، چاقوی جیبی، ارتفاع سنج و ساعت یافت شد. گروه جستجو موفق به یافتن دوربین کداکی که آنها در اختیار داشتند و میتوانست نشان دهد که این دو نفر به قله رسیدهاند، نشد.
متخصصین کداک اعلام کردند اگر دوربین یافت شود، فیلم آن به علت سیاه و سفید بودن و دمای فریز ارتفاع بالا قابل بازیابی است و میتوان آن را پرینت کرد. چندین گروه تحقیقی دیگر برای یافتن دوربین کداک و در عین حال یافتن جسد اندرو ایروین ایجاد شد که تاکنون ناموفق بوده است.
بقیه در ادامه مطلب
راز مبهم مرگ جورج مالوری
(از وبسایت خبرگزاری ایسنا)
فتح قله اورست به عنوان بام جهان همواره کاری پر مخاطره بوده و با وجود پیشرفتهای صورت گرفته و امکان مسیریابی دقیقتر، هنوز هم شماری از کوهنوردان در راه رسیدن به اورست ناکام میمانند.
رویای صعود به این کوه 8848 متری را کوهنوردان زیادی در سر پروراندهاند و شماری هم در راه رسیدن به این رویا جان خود را از دست دادهاند. بر اساس آمار ارائه شده، تا کنون حدود 250 کوهنورد در مسیر رسیدن به اورست جان خود را از دست دادهاند و جسد شماری از این کوهنوردان نیز هرگز پیدا نشده است. یکی از مشهورترین نامهایی که اقدام به صعود اورست کرده یک کوهنورد انگلیسی با نام “هربرت مالوری” بود. این کوهنورد و کاوشگر مشهور انگلیسی اولین انسانی بود که برای فتح اورست تلاش کرد.
مالوری سه بار برای فتح اورست شانس خود را امتحان کرد که تلاش اول در سال 1921 (اولین اکسپدیشن بر روی کوه اورست) تا ارتفاع 7 هزار متری پیش رفت. او در دومین گام در سال 1924 به ارتفاع 7 هزار و 550 متری رسید. تلاش مالوری و ارتفاع صعود وی با توجه به امکانات کوهنوردی در آن زمان بسیار حائز اهمیت بود و نشان دهنده توان و نبوغ بسیار بالای این کوهنورد بود. مالوری به همراه همنوردش “آندرو اروین” در سال 1924 برای بار سوم تلاشی را به سمت قله آغاز کرد و این تلاش یکی از مهمترین رازهای قرن بیستم را رقم زد. پس از چند روز تلاش و بر قراری کمپهای شش گانه سرانجام در روز 8 ژوئیه 1924 روز موعود برای فتح بام دنیا فرا رسید. اعضای اکسپدیشن بریتانیایی از بیس کمپ مشغول رصد مالوری و اروین بودند. آخرین بار مالوری و اروین در ارتفاع 8600 متری و درست 250 متر زیر قله در حالی که با قدرت به سمت قله پیش میرفتند، مشاهده شدند. پس از آن دیگر هیچکس این دو کوهنورد را ندید و ناپدید شدن مالوری، بزرگترین راز تاریخ کوهنوردی را رقم زد و این سوال را در اذهان مطرح کرد که آیا آنها قبل از رسیدن به قله ناپدید شدند یا بعد از آن؟
منبع: national geographic
پیکر یخ زده و تقریبا سالم مالوری بعد از 75 سال در اورست پیدا شد. عده ای او را نخستین فاتح قله اورست میدانند و دو دلیل اساسی را برای اثبات فرضیه صعود او به اورست مطرح میکنند.
جمله مشهوری درباره مالوری وجود دارد. از او پرسیده بودند “چرا میخواهی اورست را فتح کنی؟” که او پاسخ داده بود: “برای اینکه آنجا است!“
این کوهنورد چه به قله رسیده باشد چه نه برای همیشه یک ” افسانه” باقی میماند؛ افسانهای به نام “جورج مالوری”.
منبع: وبسایت خبرگزاری ایسنا (با ویرایش)
ممکن است روزی ایروین پیدا شود و دوربین قدیمی کداک در اطراف گردن او قرار داشته باشد. ممکن است تصاویری از فیلم بیرون کشیده شوند و پیروزی را نشان دهند یا نه. یا شاید ایروین مخفی بماند و حافظ پاسخ به بزرگترین رمز و راز کوهنوردی قرن باشد. در نهایت، این سوال که آیا آنها به اوج رسیده اند یا نه واقعاً مهم نیست. این حقیقت ساده ای است که آنها تلاش کردند، مالوری، ایروین و همه دیگران در اکسپدیشن 1924 زحمت کشیدند تا محدودیت های زمان خود را بالا ببرند و کاری را به انجام برسانند که خیلی ها گفتند غیرممکن است! این قطعه مهم در کل داستان است.
خود مالوری این را به بهترین وجه گفته است:
<<اولین سوالی که میپرسید و من باید سعی کنم به آن پاسخ دهم این است که “فایده صعود به قله اورست چیست؟” و پاسخ من باید فوراً این باشد: “فایده ای ندارد!” کوچکترین چشم اندازی برای هیچ سودی وجود ندارد. اوه، ممکن است کمی در مورد رفتار بدن انسان در ارتفاعات بالا بیاموزیم، و احتمالاً پزشکان ممکن است مشاهدات ما را برای اهداف هوانوردی به برخی گزارشها تبدیل کنند. اما در غیر این صورت هیچ چیز از آن حاصل نمی شود. ما یک ذره طلا و نقره، نه یک گوهر، و نه ذغال سنگ و آهن را نخواهیم آورد. ما حتی یک دانه ای از زمین را نخواهیم یافت که بتوان آن را برای تولید غذا کاشت. بنابراین فایده ندارد اگر نتوانید بفهمید که چیزی در انسان وجود دارد که به چالش این کوه پاسخ می دهد و برای مقابله با آن بیرون می رود، که مبارزه، مبارزه خود زندگی به سمت بالا است، آن وقت نمی بینید که چرا ما می رویم. چیزی که از این ماجراجویی به دست می آوریم فقط شادی محض است. و شادی در نهایت پایان زندگی است. ما برای خوردن و پول درآوردن زندگی نمی کنیم. ما غذا می خوریم و پول در می آوریم تا بتوانیم از زندگی لذت ببریم. معنای زندگی و زندگی برای همین است.>>
– جورج لی مالوری، 1923، شهر نیویورک
منبع: https://jakenorton.com/what-really-happened-to-mallory-irvine-part-iii/
لینک های مرتبط:
مقاله کاملی درباره جورج مالوری، وبسایت باشگاه اسپیلت
پی نوشت: امروز در حال تنظیم تقویم برنامه های سه ماهه تابستان گروه بودم که در این حال و هوا به سرچ در گوگل پرداختم و به فیلم The Wildest Dream رسیدم. مستند 1.5 ساعته نشنال جئوگرافیک از آخرین تلاش جورج مالوری و همراهانش بر روی قله اورست. دیدن این مستند جذاب و تاثیر گذار رو به همه دوستان و همنوردان عزیزم توصیه می کنم.
لینک دانلود فیلم مهیج ترین رویا (رویای وحشتناک) The Wildest Dream 2010
از سایت سلام دانلود ، 1.5 ساعت ، 700 مگ
دانلود زیرنویس فارسی The Wildest Dream
پایان
مطالب مرتبط در همین سایت:
مالوری و اروین، یک قرن رمز و راز در اورست
سلام
اولین ها در تاریخ بشر فراموش نمیشن. قطعاً تلاش و کوشش چند نفر مانند ایشون باعث شده که امروزه سالی چندین نفر بتونن این قله رو فتح کنن. یادشون گرامی
با تشکر
بله تلاش و همت این انسانهای اسطوره واقعا ارزشمند و ستودنیست و قطعا در تاریخ ماندگار.
من از دیروز بارها به عکس اورست و مسیر صعود مالوری نگاه کردم. تلاشی که اونها برای فتح این قله برای اولین بار در آن زمان و با امکانات آن موقع انجام دادن واقعا تحسین برانگیزه و بنظرم فقط کسی میتونه رنج و مشقتی که اونها متحمل شدن رو درک کنه که در اون شرایط قرار گرفته باشه. یادشان گرامی
انسانهائی که برای رسیدن به آرمانشان تاپای جان تلاش میکنند قابل تقدیرو احترامند . جورج ما لوری ازجمله افرادی است که برای رسیدن به هدفش ازمشکلات وموانع عبورکرد.گرچه به ظاهربسلامت باز نگشت ، اما دراوج افتخار جاودانه تاریخ شد. روحش شاد ویادش ماندگار.