قله آسیاب باد از بوستان لتمال

قله آسیاب باد از بوستان لتمال و آبشار تهران

ارتفاع قله آسیاب باد: 2280 متر

تاریخ نگارش: آذرماه 1399

نکته: به این قله آسیاباد، آسیاب بادی، لتمال، هریاس و عقاب نشین هم گفته می شود که البته “آسیاب باد” بیشتر متداول بوده و تابلوی نصب شده بر روی قله نیز به همین نام است.

اخیرا و خصوصا با شیوع ویروس کرونا قله “آسیاب باد” در شمال دریاچه چیتگر مورد توجه بسیاری از کوهنوردان تهرانی قرار گرفته است. نزدیک ترین و متداول ترین مسیرهای صعود به این قله از پارکینگ آبشار تهران و همچنین بوستان لتمال کن است.

قله آسیاب باد - جانپناه امید

قله آسیاب باد – جانپناه امید

عکس از وبسایت طبیعت گردهای ماجراجو

 

قله آسیاب باد از بوستان لتمال و آبشار تهران

قله آسیاب باد از بوستان لتمال و آبشار تهران


جی پی اس قله آسیاب باد، از مسیرهای بوستان لتمال کن و آبشار تهران

لینک دانلود (فایل زیپ): Latmal (Asiabad)-Abshar t – P latmal kan-saeed.op.la.2010

منبع: صفحه ویکی لاک آقای saeed.op.la.2010

نکته: صعود از پارکینگ آبشار تهران از مسیر یال بوده که سرراست تر و بی دردسر است.

ارتفاع نقطه شروع: پارکینگ آبشار تهران یا بوستان لتمال حدود 1460 متر

ارتفاع قله: 2280 متر (اختلاف ارتفاع: 820 متر)

مسافت تا قله: 4 کیلومتر

مدت زمان صعود: حداکثر 3 ساعت با گام معمولی

پی نوشت آذر 99:

نکته: خط الراس لتمال که در شمال دریاچه چیتگر واقع است با امتداد غربی-شرقی از جاده وردیج در غرب شروع و تا جاده امامزاده داود در شرق ادامه دارد. روی این خط الراس دو قله واقع است که قله غربی، قله لتمال به ارتفاع 2340 و قله شرقی، قله آسیاب باد به ارتفاع 2280 متر نام دارند. فاصله این دو قله از یکدیگر بر روی خط الارس کمتر از یک ساعت است. کوهنوردان برای هردوی این قله ها نام های “لتمال” ،”آسیاب باد”، “هریاس” و حتی برخی نام های محلی دیگر را نیز بکار می برند. طبق شواهد و قرائن، قله شرقی با جانپناه سفید رنگ قله آسیاب باد است که از آبشار تهران و یا بوستان لتمال صعود می شود و تابلوی “قله آسیاب باد” نیز بر روی آن نصب است و قله غربی که از یال آبشار تهران و همچنین مقبره شهدا شهرک شهید باقری صعود می شود قله لتمال یا هریاس نام دارد. در عین حال به هردوی این قله ها هریاس نیز گفته اند چرا که از دره هریاس واقع در جبهه شمالی خط الراس نیز صعود می شوند.


مسیرهای اصلی صعود به قله آسیاب باد:

الف) مسیر جنوبی: از بوستان لتمال کن و همچنین از آبشار تهران

ب) مسیر شمالی: از جاده امامزاده داود، دره هریاس

ج) از مسیر جنوب غربی: شهرک شهید باقری، از مسیر قله لتمال

​مسیرهای جنوبی از آبشار تهران و پارک لتمال مسیرهای عمومی و نرمال صعود به قله هستند.


قله آسیاب باد - جانپناه امید

قله آسیاب باد – جانپناه امید

تابلو قله آسیاب باد (ارتفاع صحیح: 2260 متر)

تابلو قله آسیاب باد (ارتفاع صحیح: 2260 متر)


مطالب مرتبط در همین سایت:

خط الراس لت مال

قله لتمال (قله هریاس –  دره هریاس)

قله سیاه سر، روستای کشار

قله لیچه از واریش

مسیرهای کوهنوردی تهران

درباره نیما اسماعیلی

نیما اسماعیلی * متولد: 9 اسفند 54 * محل سکونت: تهران * تحصیلات: مهندسی مکانیک
این نوشته در مسیرهای گردشگری و کوهنوردی تهران ارسال و برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

۳ دیدگاه دربارهٔ «قله آسیاب باد از بوستان لتمال»

  1. علیار می‌گوید:

    آقای اسماعیلی عزیز لطفاً درمورد دو مساله توصیه و تجربیات خود را بفرمایید. اول برای کوهنوردی سبک مثل مسیر ایسنگاه اول تله کابین توچال تا ایستگاه۵ چه عصای کوهنوردی ای پیشنهاد میکنید. عصاهایی که در دیجی کالا با قیمت متوسط ۲۰۰تومان به فروش میرسند مناسبند؟ ثانیاً در خصوص مرگ تاسف انگیز ۱۲کوهنورد در ارتفاعات برفی شمال تهران در جمعه ۵ دی ۹۹ نظر خود را بیان نمایید.

  2. بهزاد می‌گوید:

    بسیار عالی ممنون از توضیحات

  3. رضاعلی قاسمی می‌گوید:

    درود
    بسیار لذت بردم از اطلاعات و نقشه ها و شرح مسیر .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *