قله کرچان

گزارش صعود به قله کرچان ۳۷۶۰ ، از همه جا (قله کرچانی یا گرچانی)

ارتفاع قله: ۳۷۶۴ متر

تاریخ اجرای برنامه: جمعه ۹۶.۰۵.۲۷

موقعیت جغرافیایی: استان البرز، جاده چالوس، بخش آسارا، روستای همه جا
——————————————————

ارتفاع نقطه شروع (همه جا): ۲۱۲۵ متر
طول مسیر صعود: ۸ کیلومتر
مدت زمان صعود: حدود ۷ ساعت
کل زمان برنامه: ۱۲ ساعت (۷ صبح تا ۷ عصر)
گام حرکت: متوسط رو به تند
نفرات شرکت کننده: ۲ نفر
نیما اسماعیلی، رضا حبیبی
————————————-

قله کرچان – نیما اسماعیلی ، رضا حبیبی

قله کرچان

نقشه قله کرچان

 

آدرس روستای همه جا:

کیلومتر ۴۸ جاده کرج-چالوس، پس از پشت سر گذاردن پل خواب و آسارا، ۱۰ کیلومتر پس از سپهسالار، تابلوی سبز رنگ “همه جا” در سمت چپ جاده دیده می شود. جاده فرعی آسفالته به طول ۲ کیلومتر شما را به روستای همه جا می رساند. از تهران (میدان آزادی) تا روستای همه جا ۸۸ کیلومتر راه است که بدون ترافیک حدود ۱.۵ ساعت زمان می برد.

———————————–

منابع آب در مسیر:

تنها چشمه مسیر چشمه بالای آبشار در ارتفاع ۲۶۵۰ متر است. (حدود ۱۰ دقیقه بالاتر از آبشار یعنی تقریبا پس از پیمودن یک سوم از کل مسیر)

———————————-

آنتن دهی مسیر:

روستای همه جا آنتن موبایل ندارد. به گفته اهالی، همراه اول به زحمت گاهی آنتن می دهد. بالای روستا در مسیر صعود هم آفلاین بودیم و چک نکردیم.

 ————————————–

نکات مثبت مسیر قله کرچان از همه جا:

۱- وجود باغ های زیبا و سایه سار در محدوده قبل از آبشار ۲- وجود آب در محدوده آبشار تا حدود یک ساعت بالاتر ۳- وجود چشمه در نیمه راه. ۴- خلوت و بکری نسبی مسیر

——————————————–

+ دانلود فایل GPS قله کرچان از همه جا

توجه: در صفحه ویکی لاک، برای دانلود شدن نقاط مسیر همراه با فایل، گزینه
Include locations displayed on map. را تیک بزنید.

——————————————-

گزارش برنامه:

ساعت ۵ صبح از تهران به سمت کرج به راه افتادیم. ساعت حدود ۶.۳۰ به همه جا رسیدیم. ماشین رو اطراف پل ورودی پارک کرده و ساعت ۷.۰۰ صبح پیاده روی رو به سمت داخل روستا آغاز کردیم. ۱۰۰ متر بالاتر از کوچه ای که زیر مسجد هست به سمت چپ پیچیده و از کوچه های اصلی روستا به سمت شمال ادامه مسیر دادیم تا از روستا خارج شدیم. سپس وارد جاده خاکی شدیم و حدود ۵۰۰ متر بالاتر جاده تمام شده و در ادامه از مسیر پاکوب حرکت کردیم. کمی جلوتر از داخل یک باغ گردو رد شدیم و  از جلوی یک آب بند به چپ پیچیده و مجدد ارتفاع گرفتیم. باقی مسیر پاکوب مشخص دارد بدون دو راهی. ساعت ۷.۴۰ به درخت “اورس” رسیدیم. درخت تاریخی که ظاهرا قدمت چند هزار ساله دارد و محلی ها به آن “آقا دار” می گویند. در ادامه ساعت ۸.۰۰ به یک باغ بزرگ و زیبا رسیدیم. بالای باغ یک کلبه کاه گلی وجود داشت که شیر آب کنار آن ظاهرا آب چشمه داشت. صبحانه را داخل باغ صرف کرده و ساعت ۹ به راه افتادیم. ساعت ۹.۳۰ به آبشار فصلی هزاربند در ارتفاع ۲۵۰۰ رسیدیم که در این فصل فقط آب باریکه ای از آن جریان داشت. پاکوب را به سمت بالا ادامه دادیم تا ساعت ۹.۴۵ و در ارتفاع ۲۶۵۰ متر به یک چشمه کوچک رسیدیم. بعد از چشمه پاکوب اصلی به سمت راست می رود اما از آنجایی که من از مسیر سمت راست اطلاعی نداشتم و در گوگل ارث مسیر را از روی یال ترسیم کرده و از آن مطمئن بودم در نتیجه مسیر سمت چپ را برگزیده و از روی یال به سمت یال اصلی (خط الراس) ادامه مسیر دادیم. (بدون پاکوب)

بیشتر بخوانید:  قله کرچان از سپهسالار

هر دو مسیر حدود ۱.۵ ساعت بالاتر روی یال اصلی به هم می رسند ولی در مسیر برگشت متوجه شدیم که همان مسیر سمت راستی بهتر و کمی نزدیک تر است. (مسیر فرود ما). ساعت ۱۱ و در ارتفاع ۳۱۰۰ متر، روی یال اصلی به دوراهی کیاسر رسیدیم که سنگ چین کوچکی هم داشت. از اینجا روستای کیاسر به خوبی در معرض دید قرار داشت. در اینجا باز هم از مسیر پاکوب ادامه دادیم و این پاکوب ما را تا زیر شیب قله هدایت کرد. از پاکوب جدا شده و از سمت راست یال پرشیب را به سمت قله ادامه دادیم. یک گروه جلوتر از ما در مسیر قله بودند که زیر قله زمانی که در مسیر برگشت بودند به هم رسیدیم. یک گروه ۸ نفره از کوهنوردان کلاک کرج که از کیاسر اقدام به صعود نموده بودند.

اواخر مسیر مجددا پاکوب داشت. ساعت ۱۳.۴۵ به سنگ چین قله اول رسیدیم و حدود دو سه دقیقه بعد به قله اصلی رسیدیم که جی پی اس حدود ۳ متر بلندتر یعنی دقیقا عدد ۳۷۶۴ متر را نشان می داد.

 فرود:

ساعت ۱۴ به سمت پایین حرکت کردیم. خیلی زود از پاکوب جدا شده و شیب تند را به سمت پایین شن اسکی کردیم و پس از قرار گرفتن در پاکوب روی یال اصلی، این بار از مسیر دیگر به سمت پایین حرکت کردیم. همان مسیر که از پای چشمه جدا می شد. دقایقی بعد نهر آب رسیدیم و در امتدا آب و پاکوب ارتفاع کم کردیم تا به چشمه و سپس آبشار و پس از آن ساعت ۱۶ به باغ رسیدیم. حدود ۲ ساعت داخل باغ استراحت کرده و پس از صرف ناهار ساعت ۱۸ مجددا به راه افتادیم. ساعت ۱۸.۳۰ به روستا رسیدیم. از یک منزل که بانوان خونگرم روستا در حیاط آن در حال تهیه لواشک آلوچه بودند مقداری لواشک خریده و دقایقی بعد از سرویس بهداشتی مسجد که سمت شرق آن قرار دارد استفاده کرده و در نهایت ساعت ۱۹ به محل پارک خودرو رسیدیم.

جاده چالوس که یک طرفه شده بود، در برخی نقاط ترافیک داشت که تقریبا روان بود و خیلی اذیت کننده نبود. اما ترافیک اتوبان کرج به سمت تهران از محدوده شهرک جهان نما تا خروجی باکری کم و بیش زیاد بود که انتظارش را نداشتیم! حدود ساعت ۹.۳۰ شب به میدان آزادی رسیدیم.

بیشتر بخوانید:  قله شاهدژ

همچو صبحم یک نفس باقی ست با دیدار تو،
چهره بنما دلبرا تا جان برافشانم چو شمع.
“حافظ”
——————————-

(تصاویر بیشتر در ادامه مطلب)

تصاویر برنامه:

قله کرچان

روستای همه جا

قله کرچان

روستای همه جا

مسیر قله کرچان - درخت اورس (Oras)

مسیر قله کرچان – درخت اورس (Oras)

مسیر قله کرچان

گل بابونه

مسیر قله کرچان

دوست و همنورد بزرگوارم رضا حبیبی

مسیر قله کرچان از همه جا

مسیر قله کرچان از همه جا

مسیر قله کرچان

آبشار فصلی زیر قله هزار بند که در این فصل از سال تقریبا خشک بود

 

مسیر قله کرچان

مسیر قله کرچان از همه جا

مسیر قله کرچان

قله کرچان – رضا حبیبی، نیما اسماعیلی

*************************************

فرود:

مسیر فرود از قله کرچان

مسیر فرود از قله کرچان

 

مسیر فرود از قله کرچان

مسیر فرود از قله کرچان

پایان


گزارش های مرتبط:

قله هفت خوانی از سپه سالار

قله میشینه نو از کلوان

مسیرهای گردشگری و کوهنوردی استان البرز

درباره نیما اسماعیلی

نیما اسماعیلی * متولد: 9 اسفند 54 * محل سکونت: تهران * تحصیلات: مهندسی مکانیک
این نوشته در مسیرهای گردشگری و کوهنوردی استان البرز ارسال و , , , , , , , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *