گزارش برنامه صعود به قله سرکچال از روستای لالون
تاریخ اجرای برنامه: پنجشنبه 1404.04.19
موقعیت جغرافیایی: استان تهران، فشم، روستای لالان (لالون)
ارتفاع قله سرکچال 3: 4200 متر
مسافت و افزایش ارتفاع تا قله / مسافت کل: 6 ک / 1650 متر / 14 ک
مدت زمان صعود / کل برنامه: حدود 7 ساعت / 11 ساعت
گزارش در حال تکمیل
+ دانلود جی پی اس قله سرکچال از روستای لالون Sarakchal GPS
(راهنمای دانلود ترک از سایت ویکی لاک: اینجا)
مهم ترین مسیرهای صعود:
1. روستای سپیدستان، یال غربی
2. دیزین، خط الراس کلون بستک
3. روستای لالون، یال شرقی
گزارش برنامه:
ساعت 4.00 صبح پنجشنبه 1404.04.19 به اتفاق دوست عزیزم اقای رضا حبیبی از تهران (سعادت آباد) حرکت کردیم. ساعت 06.00 به بالای روستای لالون رسیدیم. با اینکه پنجشنبه بود اما شلوغ بود و جای پارک کم بود. با اقبال یک جای پارک همان بالا پیدا کرده و پارک کردیم. ساعت 06.25 مسیر جاده را به سمت بالا در پیش گرفتیم. شروع مسیر در اینجا دو راهی است که سمت راست آن مسیر اصلی به سمت دره لالون و قله های برج و خلنو و مسیر مستقیم به سمت سرکچال می باشد. حدود نیم ساعت بعد سوار یال شدیم. صبحانه را در طول مسیر یال صرف کرده و ساعت 10.15 به بالای یال در ارتفاع 3570 متر رسیدیم. در اینجا پاکوب مسیر صعود به قله های برج و خلنو، آبشار خلنو و گردنه ورزاب به خوبی دیده می شد.
در مسیر خط الراس به سمت غرب حرکت کردیم. مسیر کاملا نرمال و بدون چالش و بدون دست به سنگ طی شد تا ساعت 12.00 به نقطه ی 4000 متر رسیدیم. در اینجا برای اولین بار قله سرکچال 3 در معرض دید قرار گرفت. قله خیلی دورتر از چیزی بود که انتظار داشتیم. از اینجا به بعد مسیر تا حدود نیم ساعت بعضا از روی تیغه ها و کمی دست به سنگ ادامه داشت و در ادامه حدود یک ساعت بیشتر مسیر با حرکت از سمت چپ تیغه ها بود و خصوصا تیغه های نهایی قبل از قله که حتما باید از سمت چپ ان عبور کنید. در کل مسیر چالش یا دست به سنگ خاص یا چالشی نداشت بجز همان حدود نیم ساعت بعد از 4 هزار متر که گفته شد باید با دقت از روی تیغه ها عبور کنید. در نهایت ساعت ساعت 13.15 پس از حدود 7 ساعت تلاش به قله سرکچال 3 در ارتفاع 4200 متر رسیدیم. هوا در این روز نیمه ابری و خنک با باد 5 تا حدود 30-40 ک/س بود.
متاسفانه تابلویی روی قله وجود نداشت! خیلی دوست دارم بدونم که کسانی که این تابلوها رو برمیدارن و از بین می برند از چه نوع بیماری روانی رنج می برند!؟
فرود:
ساعت 14.00 مسیر فرود را در پیش گرفتیم. طبق بررسی که در مسیر صعود داشتیم تصمیم بر این شد که کمی به عقب برگشته و مسیر شن اسکی را مستقیم به سمت کاسه و یخچال در پیش بگیریم. همین کار را کردیم. مسیر شن اسکی بسیار پرشیب و بعضا بد مسیر و خطرناک بود. اما در نهایت اون رو پشت سر گذاشتیم و به یخچال در ارتفاع 3860 متر رسیدیم. فرود نسبتا سریعی داشتیم و خطر خاصی احساس نکردیم اما در زکل این مسیر را برای فرود پیشنهاد نمیکنم. خصوصا برای گروه های بیشتر از دو نفر. چون گاها سنگ از زیر پای نفر بالایی رد شده و ایجاد خطر برای نفر پایینی می کند. بدین منظور بعدا مسیر پیشنهادی از روی یال به سمت گردنه ی برج را در ترک ترسیم کردم.
از یخچال به سمت پایین فرود راحتی را داشتیم و حسی و همچنین ترکهایی که در اختیار داشتم مسیر یابی کردیم تا در نقطه ی pakoob travers وارد پاکوب کمرنگی شدیم که به صورت تراورسی ما را به روی یال جدید رساند و از آنجا در مسیر پاکوب با شیب نسبتا تند به سمت دره و رودخانه لالون سرازیر شدیم تا در 3050 متر به رودخانه رسیدیم. رسیدن به یال آخر خیلی مهم هست چون بین ترک ها و مسیرهایی که دیدم فرود آمده بودند این مسیر و این یال قطعا بهترین مسیر برای فرود و رسیدن به کف دره است. در نقطه ی مناسب از رودخانه ی نسبتا پر آب لالون عبور کرده کرده، کمی ارتفاع گرفتیم تا به پاکوب اصلی و چشمه ی تلخ آب رسیدیم.
نکات برنامه:
مسیر خط الراس تا قله در کل مشکل فنی و چالش خاصی ندارد به شرطی که در انتخاب مسیرها دقت کنید. گاهی از روی یال و تیغه ها و گاهی از سمت چپ یال در مسیر پاکوب باید عبور کنید. به پاکوب های کمرنگ در سمت چپ یال دقت کرده و در صورت لزوم بجای حرکت از بالای یال، از کنار یال در پاکوب حرکت کنید. البته برخی نقاط هم حرکت از بالای یال بهتر از پاکوب است. تشخیص آن به تجربه شما بستگی دارد.
تصاویر برنامه: