گزارش برنامه قله دماوند جبهه شمالی
ارتفاع قله دماوند: 5609 متر*
تاریخ اجرای برنامه: دو روزه ۱۲ و ۱۳ مرداد ۹۶ (پنچشنبه و جمعه)
موقعیت جغرافیایی: استان مازندران، جاده هراز، روستای ناندل
نفرات شرکت کننده: ۳ نفر
نیما اسماعیلی، رضا حبیبی، حسین شهبازی
*: ارتفاع قله دماوند بر اساس اعلام فدراسیون کوهنوردی (لیست 31 قله)
همچنین پژوهشگران سازمان نقشهبرداری کشور طی تحقیقی چند ماهه با تکمیل نقاط ارتفاعی دماوند، ارتفاع ثقل قله دماوند را که پیش از این در کتابها و منابع جغرافیایی 5671 متر عنوان شده است، 5609 متر و 20 سانتیمتر اندازهگیری کردند. به نقل از سایت خبری عصر ایران، مهرماه 1386
گراف مسیر شمالی:
استارت: 2920 متر، 0 کیلومتر – پناهگاه 4هزار: 4000 متر، 4.5 ک – پناهگاه 5هزار: 4630 متر، 6.5 ک – قله: 5610 متر، 8.5 ک
مسافت، اختلاف ارتفاع و زمان در روز اول: 4.5 کیلومتر، 1080 متر، 5 ساعت
مسافت، اختلاف ارتفاع و زمان تا قله در روز دوم: 3.5 کیلومتر، 1610 متر، 6.5 ساعت
فرود: از قله تا جانپناه 4هزار: 4 ساعت و تا پای سنگ: کمتر از 2 ساعت
نکته: جانپناه اول (معروف به جانپناه 4 هزار) در ارتفاع 4 هزار متر و جانپناه دوم (معروف به جانپناه 5 هزار) در ارتفاع 4630 متری قرار دارد.
بقیه در ادامه مطلب
– حرکت از تهران: ۵ صبح
– ناندل: ۱۰.۳۰ صبح
– سنگ استراحت، با نیسان (8 کیلومتر): ساعت ۱۲
– استارت پیاده روی: ۱۲.۳۰ ظهر
– جانپناه اول: ۱۷.۳۰ (شب مانی)روز دوم (جمعه):
– استارت: ۵.۱۵ صبح (با کوله سبک)
– جانپناه دوم: ۷ صبح، (صبحانه: ۴۰ دقیقه)
– قله: ۱۲ ظهر
– برگشت از قله تا جانپناه اول (۴ هزار): ، ۱۲.۴۰ تا ۱۶.۳۰
– از جانپناه تا پای سنگ: کمتر از ۲ ساعت، ۱۷.۴۵ تا ۱۹.۳۰
– ناندل (با نیسان): ساعت ۲۱
– حرکت به سمت تهران: ۲ بامداد یکشنبه
– تهران: ۵ صبح
مسیرهای اصلی صعود به قله دماوند:
۱- جبهه جنوبی
۲- جبهه شمال شرقی
۳- جبهه غربی
۴- جبهه شمالی
توضیحات کامل تر و معرفی مسیرها در اینجا
مسیر شمالی در یک نگاه:
قله دماوند از مسیر شمالی پر شیب ترین و سخت ترین مسیر از میان مسیرهای چهارگانه اصلی دماوند است. صعود به قله دماوند از جبهه شمالی معمولا در قالب یک برنامه دو یا دو و نیم روزه توسط گروهها صورت می گیرد بدین صورت که روز اول شبانه و یا صبح اول وقت از تهران به سمت ناندل حرکت کرده و تا قبل از ظهر خود را با نیسان به پای سنگ استراحت در ارتفاع ۲۹۰۰ متر می رسانند. از اینجا کوله ها را به قاطر چی ها که از قبل در روستا هماهنگ کرده اند سپرده تا به جانپناه اول (جانپناه ۴ هزار) یا تا زیر جانپناه دوم (جانپناه 5 هزار) (یعنی تا ارتفاع حدود ۴۴۰۰ متر، نیم ساعت مانده به جانپناه) برساند که معمولا تا جانپناه دوم بیشتر متداول است بخاطر اینکه روز دوم زمان بیشتری برای صعود و فرود داشته باشند. کوهپیمایی از نقطه شروع تا جانپناه اول به طور متوسط حدود ۵ ساعت و از آنجا تا جانپناه دوم حدود ۲.۵ ساعت و از جانپناه دوم تا قله حدود ۶ ساعت زمان می برد.
معمولا تیم ها حدود ظهر به قله رسیده و حدود ساعت ۵ عصر به جانپناه اول (۴ هزار) برگشته که آنتن موبایل دارد و تلفنی با نیسان هماهنگ کرده و قبل از شب خود را به سنگ استراحت و نیسان رسانده و به ناندل می روند. از آنجا یا شبانه و یا صبح روز بعد به سمت تهران حرکت می کنند.
نکته: سختی مسیر شمالی فقط بخاطر شیب زیاد است. در صعودهای تابستانه، دست به سنگ، عبور از یخچال و یا نکته فنی خاصی ندارد.
آدرس روستای ناندل:
در مسیر جاده هراز به سمت آمل، پس از پشت سر گذاشتن امامزاده هاشم، پلور، گزنک و بایجان، ۶ کیلومتر بعد از پلیس راه دلیجان-امامزاده هاشم و کمی پس از تونل شماره ۸ (آیو) به خروجی ناندل در سمت چپ جاده می رسید که فعلا هیچگونه تابلوی راهنمایی ندارد! وارد فرعی که شدید، آخرین روستای مسیر، روستای ناندل است.
– فاصله تهران (سعادت آباد) تا خروجی ناندل در جاده هراز ۱۳۵ کیلومتر و از جاده هراز تا ناندل ۲۱ کیلومتر دیگر راه دارید که تمام مسیر جاده آسفالت است.
– از تهران تا ناندل بدون ترافیک حدود ۳ ساعت زمان می برد.
– به دلیل باریک بودن جاده ناندل و شیب های تند، به نظر می رسد که عبور با اتوبوس از این جاده غیر ممکن باشد.
شماره های تماس برای هماهنگی نیسان، قاطر و منزل در ناندل:
نیسان:
هوشنگ صالحی: ۰۹۱۱۱۲۵۴۰۴۵
حمید صالحی: ۰۹۱۱۹۱۴۷۰۶۲
ماشاالله صالحی: ۰۹۱۱۸۲۱۵۳۴۳
قربان نژاد: ۰۹۱۱۳۲۷۲۴۶۶
قاطر:
حبیب الله فتحی: ۰۹۱۱۸۵۹۳۲۸۳
زارع: ۰۹۱۱۹۱۹۱۰۷۷
– توصیه میکنم ترجیحا نیسانی بگیرید که جای بار جداگانه در بالای اتاق برای قرار گیری کوله ها داشته باشد. جایی سبد مانند که حدود ۷-۸ کوله در آن جا می شود. ظاهرا بیشتر نیسان های ناندل بدون این محفظه بار هستند اما نیسانی که ما با آن برگشتیم برای یکی از صالحی ها (اگر اشتباه نکنم آقای هوشنگ صالحی) همین مدلی بود.
– هزینه نیسان برای یکسر ۱۲۰ هزار تومان است که تا ۱۲ نفر را جابجا می کنند. بیشتر از ۱۲ نفر معمولا کرایه بیشتر می گیرند که البته درست و قانونی نیست.
– هزینه حمل هر کوله تا جانپناه ۴ هزار، ۵۰ هزار تومان و تا زیر جانپناه ۵ هزار (حدود نیم ساعت مانده به جانپناه) ۸۰ هزار تومان در سال ۹۶ است.
– کرایه جای پارک در منزل صالحی ها در ناندل شبی ۱۰ هزار تومان است. منزلی که ما در آن پارک کردیم (منزل آقای … صالحی) کامل در اختیار کوهنودان بود که دارای دو اتاق بزرگ و سرویس بهداشتی بود که می شود از اتاق ها برای استراحت و حتی شب مانی استفاده کرد.
– در ناندل نانوایی تافتون با کیفیت بسیار عالی وجود دارد که می توانید از آن نان تهیه کنید. همچنین بقالی برای خرید مایحتاج و لبنیات محلی.
– در صورتی که پیش برنامه مناسب نداشته و یا به هر دلیل احتمال ارتفاع زدگی می دهید می توانید از قرص استازولامید (Acetazolamide) معروف به قرص ارتفاع استفاده نمایید. طبق توصیه وبسایت موسسه علمی پزشکی کوهستان ، مصرف استازولامید به عنوان داروی پیشگیری از ارتفاع زدگی باید یک روز قبل از صعود شروع شده و روزی دو عدد (با دوز 125 میلی گرم) مصرف شود. اطلاعات بیشتر در اینجا: ارتفاع زدگی
– اگر سابقه سردرد در کوه و ارتفاع دارید، توصیه می شود حتما قرص های مسکن مثل ژلوفن و ایبوپروفن و هر قرصی که فکر میکنید نیاز باشد مثل رانیتیدین برای معده درد همراه داشته باشید.
– اگر احیانن مشکل نخوابیدن در ارتفاع و چادر را دارید، طبق توصیه وبسایت پزشکی کوهستان می توانید از قرص استازولامید با دوز 125 استفاده نمایید. استازولامید به علت کاهش عوارض ارتفاع موجب خواب راحت می شود. استفاده از قرص های خواب آور مثل دیازپام در ارتفاع و روز قبل از صعود به علت احتمال گیجی توصیه نمی شود اما برخی به تجربه استفاده می کنند. بجز دیازپام انواع دیگری از خواب آورهای ملایم نیز در داروخانه ها یافت می شود که می توانید تهیه نمایید.
+ دانلود فایل جی پی اس قله دماوند جبهه شمالی
+ دانلود GPS ناندل تا سنگ استراحت (با نیسان)
توجه: در صفحه ویکی لاک، برای دانلود شدن نقاط مسیر همراه با فایل، گزینه
Include locations displayed on map. را تیک بزنید.
شادم به خیال تو چو مهتاب، شبانگاه
گر دامن وصل تو گرفتن نتوانم.
“محمدرضا شفیعی کدکنی”
تصاویر قله دماوند جبهه شمالی:
جانپناه ۴ هزار:
جانپناه ۵ هزار از بالا:
پایان
گزارش های مرتبط:
قله دماوند – جنوبی، تیرماه 1390
قله دماوند – شمال شرقی، مرداد 95
قله دماوند – غربی، مرداد 97
مقایسه جبهه های مختلف قله دماوند (در گزارش دماوند جنوبی)