گزارش بازدید از جنگل انجیلی، آبشار ولیلا
منطقه: شهرستان سوادکوه، شهر زیرآب، روستای ولیلا
تاریخ بازدید: پنجشنبه 98.01.22
مسافت پیموده شده: 1.5 کیلومتر تا آبشار
مدت زمان: حدود 1 ساعت تا آبشار
Mazandaran – Anjili forest – Zirab – Valila waterfall
معرفی آبشار ولیلا:
آبشار ولیلا دراستان مازندران و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع است. روستای ولیلا واقع درمنطقه زیرآب از توابع سوادکوه است. محل قرارگیری روستا درمیان تپه های کم شیب و با ارتفاع کم این امکان را حاصل می کند که افراد علاقمند به یک پیاده روی سبک در میان جنگل انجیلی از زیبایی های این آبشار لذت ببرند. از روستای ولیلا یک راه مالرو و سپس پاکوب از داخل جنگل، پس از حدود 1 ساعت پیاده روی در شیب ملایم به سمت پایین، در نهایت شما را به بالای آبشار ولیلا می رساند. ارتفاع آبشار در حدود 25 متر است.
نکته مهم: دسترسی به پایین آبشار نیاز به حدود 20 متر فرود از یک صخره سنگی دارد که ممکن است برای افراد مبتدی دشوار باشد.
علاوه بر آبشار ولیلا، جنگلهای این منطقه در فصل های بهار، تابستان و پاییز از جذابیت زیادی برخوردار است که از آن با عنوان “جنگل های انجیلی” هم یاد میشود. انجیلی یا آسوندار درختی است زیبا با قامتی بلند که در جنگل های شمالی ایران میروید. این درخت که طول آن حتی به 25 متر هم می رسد دارای چوب سختی است و ریشه و برگهای آن مصرف دارویی دارد. درخت انجیلی تقریباً در سرتاسر جنگل های هیرکانی ایران در نوار جنوبی دریای خزر گسترده شده است. برگ های این درخت در پاییز گاه به پنج رنگ سبز، صورتی، قرمز، نارنجی و قهوه ای جلوه می کند.
درباره جنگل های انجیلی و درخت انجیلی (گزارش مسیر زیرآب – لاجیم – پلسفید)
نکات برنامه:
1- مسیر زیرآب به ولیلا از همان ابتدا چند دوراهی و سردرگمی دارد که حتما باید از جی پی اس و مپ و نقشه با بررسی قبلی استفاده کنید.
2- داخل روستا به سمت آبشار تابلو راهنما ندارد. برای ورود به مسیر آبشار دو راه پیش رو دارید: الف) کوچه کنار مسجد ب) حدود 300 متر پایین تر از مسجد و از طریق پاکوب به سمت داخل جنگل. پاکوب پس از حدود 7-8 دقیقه به راه اصلی مالرو رسیده (همان که از کنار مسجد شروع می شود) و با سرازیر شدن به سمت پایین و عبور از عرض رودخانه در نهایت شما را به بالای آبشار می رساند. از روستا تا آبشار حدود یک ساعت پیاده روی دارید.
3- برای دسترسی به پایین آبشار باید از یک مسیر صخره سنگی حدود 20 متر به سمت پایین فرود آیید که در حال حاضر طناب دارد. این دست به سنگ برای افراد مبتدی و کم تجربه ممکن است دشوار و خطرناک باشد! عبور از این قسمت برای گروه 30 نفره ما حدود 2 ساعت زمان برد!!!
آبشار و زیبایی های آن از بالا به خوبی دیده نمی شود و حتما باید به پایین آبشار بروید تا از تماشای آن لذت ببرید. پس اگر به ولیلا رفتید در جریان این قسمت سنگی و خطرات آن برای افراد کم تجربه و ضعیف باشید.
+ دانلود جی پی اس آبشار ولیلا – (لینک دوم در صورت خرابی لینک اول)
دانلود جی پی اس دسترسی به روستا و آبشار ولیلا از زیراب
تصاویر بیشتر در ادامه مطلب
تصاویر آبشار ولیلا در دل جنگل های انجیلی:
لینک های مرتبط از سایر سایت ها:
آبشار ولیلا – سایت سیری در ایران
مطالب مرتبط در همین سایت: