قله لاله زار گرمابسرد از کبوتر دره
گزارش برنامه قله لاله زار گرمابسرد (قاچلبان) از کبوتر دره
تاریخ اجرا: جمعه 1403.09.23
ارتفاع قله: 2460 متر
موقعیت جغرافیایی قله: استان تهران، شهرستان دماوند، روستای گرمابسرد
موقعیت جغرافیایی نقطه شروع: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، روستای کبوتر دره
Tehran – Kabootar dareh – Laleh zar peak (Ghachalban)
—–
اطلاعات برنامه:
ارتفاع مبدا صعود: 1300 متر (جاده کبوتر دره)
مسافت و اختلاف ارتفاع تا قله: 14 کیلومتر / 1160 متر
مجموع افزایش ارتفاع تا قله: 1400 متر (Elevation gain)
مسافت کل رفت و برگشت: 24 کیلومتر
مدت زمان صعود: حدود 7 ساعت، (07:20 تا 14:10) (با گام متوسط رو به تند)
مدت زمان کل برنامه: حدود 11 ساعت (اتمام برنامه 18:00)
تایم های اصلی توقف و استراحت: حدود 1 ساعت (صبحانه و قله)
سطح برنامه (سبک/متوسط/نیمه سنگین/سنگین): نیمه سنگین
مناسب برای افراد مبتدی و کم تجربه (می باشد/نمی باشد): نمی باشد
+ دانلود جی پی اس قله لاله زار گرمابسرد از کبوتر دره Laleh zar (Ghachalban) GPS
(راهنمای دانلود ترک از سایت ویکی لاک: اینجا)
چالش های مهم برنامه:
1. جای پارک امن خودرو در کبوتر دره
2. دست به سنگ های دره در مسیر رفت
3. زمان بندی برنامه برای رسیدن به نقطه امن قبل از تاریکی هوا
گزارش برنامه:
به نام خالق کوهستان
صبح جمعه 23 آذر 1403 ساعت 04:20 ، چهار نفری با یک ماشین از تهران (سعادت آباد) به سمت فیروزکوه راه افتادیم. ساعت 06:50 به کبوتر دره رسیدیم. پس از پارک خودرو در مکان نسبتا امن (در این مورد بعدا توضیح می دهم) ساعت 07:20 پیاده روی خود را به داخل دره شروع کردیم. کوهها و صخره های دو طرف دره از همین ابتدا چشم نوازی می کردند. خیلی زود وارد مسیر جاده خاکی شدیم و ادامه دادیم، از کنار آخرین باغ انار گذشتیم و در انتهای جاده وارد پاکوب دره شدیم. در اینجا داخل دره رود کم آبی جریان داشت. مسیر دره ادامه دادیم تا ساعت 08:30 به قسمت صخره ای و چالشی مسیر رسیدیم. در حدود 500 متر و حدود نیم ساعت در چند نقطه دست به سنگ داشتیم که بعضا کمی جدی بود. این قسمت برای افراد مبتدی و گروههای پرتعداد ممکن است زمان بر و یا عبور بدون حمایت و طناب غیر ممکن باشد. ممکن است پاکوبی در بالا دست برای رد کردن این بخش از مسیر وجود داشته باشد اما مطمعن نیستم. در مسیر فرود پاکوب هایی از بالا دیده می شد اما ته آنها به کجا ختم می شد نمی دانم!
پس از پشت سر گذاشتن بخش های صعب العبور، حدود 40 دقیقه برای صبحانه توقف کردیم و ادامه دادیم تا ساعت 10:30 به باغات انار “کفتاردره پایین” رسیدیم. تا اینجای کار 6 کیلومتر از مسیر را پیموده اما فقط 300 متر افزایش ارتفاع داشتیم. یعنی هنوز کار زیادی برای رسیدن به قله پیش رو داشتیم. از سمت آبسرد جاده ای دارد که ظاهرا ماشین (احتمالا نیسان و آفرود) تا کفتار دره پایین می آید. کمی بالاتر از مسیر دره اصلی جدا شده و از سمت چپ وارد پاکوب جدید شدیم. باغات “کفتار دره بالا” را پشت سر گذاشته و در مسیر پاکوب ارتفاع گرفتیم تا ساعت 12:00 به دشت در ارتفاع 1970 متر رسیدیم. در اینجا مناظر چشم نوازی از ترکیب کوهها و قله های پیرامون به همراه آسمان آبی و نیمه ابری در معرض دیدمان و در پشت سر قرار داشت که بارها و بارها به عکاسی مشغول شدیم.
از دشت به بعد پاکوب ها پراکنده می شود و با استفاده از ترک سعی کردیم در مسیر درست به سمت قله حرکت کنیم. قله از آنچه که فکر میکردیم و می دیدیم دورتر به ما بود. حدود نیم ساعت آخر وارد پاکوب موتوری قوی شدیم و وارد دشت وسیعی شدیم که به آن “دشت لاله زار” می گویند. در واقع قله در گوشه ای از همین دشت قرار دارد. در انتها از پاکوب جدا شده و ادامه دادیم تا ساعت 14:15 ، پس از حدود 7 ساعت تلاش همگی به قله لاله زار یا قاچلبان در ارتفاع 2460 متر رسیدیم.
قله یک برجستگی خیلی کوچک در گوشه ای از دشت است که تابلو و سنگ چین ندارد. سنگ چین نداشتن قله هم به این دلیل است که اصولا سنگی در اطراف قله وجود ندارد! از روی قله لاله زار قلل اطراف شامل: قله سفید در جهت شمال، و در جهت جنوب به ترتیب از شرق به غرب: قله های میله سر، تلخ آب، شمشیرکوه و عمارت در معرض دید قرار داشتند. باد بیشتر شده و هوا روی قله به سرعت سرد شد. نهار را خیلی سریع روی قله صرف کرده و ساعت 14:40 مسیر فرود را در پیش گرفتیم.
فرود:
مسیر فرودمان تا نزدیکی دشت 1970 یکی بود. با توجه به بررسی های قبلی در گوگل ارث در اینجا تصمیم بر این بود که از مسیر یال جنوبی دشت فرود بیاییم. اما با بررسی چشمی که انجام دادیم تصمیم گرفتیم که مستقیم به سمت دره روبرو ارتفاع کم کرده و به یال جنوبی برسیم. همین کار را کردیم. با توجه به خاک نرمی که زیر پایمان بودیم خیلی عالی ارتفاع کم کردیم. یال جنوبی را تراورس کرده و به بالای یال رفتیم و در نهایت ساعت 16:40 قبل از تاریکی هوا به دره اصلی و نقطه امن رسیدیم. برای رسیدن به دره از این مسیر لازم است که هم از قبل در گوگل ارث و هم در حین برنامه مسیر را به خوبی بررسی کرده و نقاط ورود و خروج را پیدا کنید. کمترین اشتباه و خروج از مسیر باعث می شود که به نقاط صعب العبور برخورد کنید که اصلا راه نمی دهد!
مسیر دره را به سمت کبوتردره ادامه دادیم و در ادامه حدود نیم ساعت آخر را با هدلامپ طی کردیم تا در نهایت ساعت 18:00 به محل پارک ماشین رسیدیم. در این روز در طول مسیر فرود تا پای ماشین سه بار بارندگی نسبتا ضعیف چند دقیقه ای داشتیم که خوشبختانه مشکل خاصی نداشت. ماشین ما ایراد فنی پیدا کرد که با مهمان نوازی صاحب باغ داخل حیاط ویلا ایراد را برطرف کرده و پس از خرید محصولات ایشان شامل انار، رب انار و آب انار که همه با کیفیت بودند، در نهایت ساعت حدود 20:00 حرکت کردیم.
برای برگشت به تهران، برای اینکه به ترافیک نخوریم مسیر جاده بنکوه و گرمسار را انتخاب کردیم. در این مسیر حدود یک ساعت طول کشید تا به جاده اصلی گرمسار رسیدیم که از این یک ساعت حدود نیم ساعت آن در جاده خاکی نسبتا قابل قبول طی شد. در نهایت ساعت 10:30 به تهران رسیدیم. در کل این مسیر نزدیک تر از سمت فیروزکوه است اما بخاطر حدود 10 کیلومتر خاکی که دارد در حالت عادی و بدون ترافیک پیشنهاد نمی شود.
نکات برنامه:
1. جای پارک امن در کبوتردره خیلی مهم است. ما گوشه ای از یک باغ پارک کردیم که در برگشت با صاحب باغ کمی به مشکل خوردیم که در نهایت ختم به خیر شد. توصیه میکنم که بدون هماهنگی وارد باغ ها نشوید.
2. اگر داخل دره کمی آب بیشتر باشد عبور از آن با مشکل مواجه و غیر ممکن می شود. چه در قسمت های مسطح و چه در محدوده دست به سنگ ها.
3. صعود از مسیری که فرود آمدیم بنظرم امکان پذیر است. فقط در بخش نخست که از دره جدا می شوید برای صعود کمی دشوار است اما برای ادامه مشکل خاصی ندارد. هرچند که تمام لطف این قله از این مسیر به زیبایی های مسیر دره در محدوده دست به سنگ ها و در نهایت رسیدن به کفتار دره پایین و بالا می باشد.
منابع آب در مسیر:
هیچ
آنتن دهی مسیر:
فقط در محدوده بالای دشت 1970 امکان تماس برقرار شد. باقی مسیر تا نزدیک ماشین آنتن نداشت.
تصاویر برنامه:
********
فرود:
مطالب مرتبط:
قله های کله قندی و سرو از توچال پاکدشت
لینک کوتاه این پست: http://kuhnavardi.com/?p=10090