گزارش صعود به قله الله بند کوچک از روستای آهار
موقعیت جغرافیایی: استان تهران، اوشان، روستای آهار
تاریخ اجرای برنامه: جمعه 95.07.16
————————————————-
اطلاعات برنامه:
ارتفاع نقطه شروع: بلوار روستای آهار، 2070 متر
ارتفاع قله الله بند کوچک: 3365 متر
مدت زمان صعود: 6 ساعت
کل زمان برنامه: 11 ساعت (از 06.30 صبح تا 17:45 عصر)
طول مسیر تا قله: 10 کیلومتر
طول کل مسیر (رفت و برگشت): 21 کیلومتر
گام گروه: متوسط رو به تند
سطح برنامه: کوهنوردی متوسط
نکات فنی و چالش: ندارد
توقف ها: 1 ساعت صبحانه در مسیر رفت، 1 ساعت توقف روی قله و 1 ساعت ناهار در مسیر برگشت
—————————————
نفرات شرکت کننده: (5 نفر)
نیما اسماعیلی، رضا حبیبی، مسعود کریمخانی، رضا شریعتی و نیما نظری
————————————
نقاط قوت برنامه:
1-پیاده روی در مسیر جاده با شیب کم و باغ و رودخانه در مسیر رفت و برگشت. 6 کیلومتر در مسیر رفت و 8 کیلومتر در مسیر برگشت.
2- وجود چشمه در ده تنگه
3- متفاوت بودن یال صعود با یال فرود
————————————–
ارتفاع سنجی مسیر:
بلوار روستای آهار، 0 کیلومتر، 2070 متر
ده تنگه: 5.7 کیلومتر، 2350 متر
گردنه زرگاه: 8.4 کیلومتر، 2815 متر
قله: 10 کیلومتر، 3365 متر
ارتفاع جاده در نقطه فرود: 2500 متر، فاصله تا آهار: 8 کیلومتر
——————————————–
مسیر طی شده در گوگل ارث:
(برای مشاهده تصویر در سایز واقعی بر روی آن کلیک نمایید)
+ دانلود فایل جی پی اس قله الله بند کوچک GPS
———————————————–
آدرس روستای آهار:
کیلومتر 12 جاده فشم، شهر اوشان، روستای آهار (از اوشان تا آهار 10 کیلومتر جاده آسفالته است)
———————————————–
چشمه های مسیر:
1- چشمه پرآب ده تنگه (در مسیر صعود و فرود)
2- چشمه زیر گردنه زرگاه (حدود نیم ساعت مانده به گردنه در مسیر صعود)
———————————————
آنتن دهی مسیر:
روستای آهار آنتن دارد تا حدود 10 دقیقه به سمت ده تنگه. ده تنگه آنتن ندارد. روی قله الله بند آنتن پر بود که مکالمه هم داشتیم اما در مسیر فرود از گردنه که رد شدیم آنتن رفت.
بقیه در ادامه مطلب
گزارش برنامه:
ساعت 5.30 صبح گردنه قوچک گرد هم آمده و با دو ماشین به سمت آهار به راه افتادیم. ساعت 6.30 از آهار پیاده روی را در هوای خنک پاییزی آغاز کردیم. بعد از میدان، از پل گذشته، از سمت چپ ِ رودخانه و از خیابان “گلستان شمالی” مسیر ده تنگه را در پیش گرفتیم. دقایقی بعد، کوچه های روستا را پشت سر گذاشته و وارد جاده خاکی آهار-ده تنگه شدیم. ساعت 8 به ده تنگه رسیدیم، صبحانه را صرف کرده و ساعت 9 مسیر قلعه دختر را در پیش گرفتیم. ساعت 10.15 به گردنه زرگاه، 2800 متر رسیدیم. از روی گردنه سه مسیر پیش رو است:
1- مسیر قله قلعه دختر، از سمت چپ (یال جنوبی)
2- مسیر قله الله بند، از سمت راست (یال شمالی)
3- مسیر شهرستانک، به سمت پایین (غرب)
ما مسیر یال شمالی را به سمت الله بند در پیش گرفتیم. تمام مسیر تا قله نرمال بوده و دست به سنگ یا چالش خاصی نداشت. قله الله بند یک قله تقریبا نوک تیز است که جبهه جنوبی آن سنگی و صخره ای است و از سمت چپ (یال غربی) قابل صعود است. ساعت 12.40 همگی به سلامت به قله رسیدیم.
از روی قله نمای زیبایی از قلل اطراف داشتیم:
در جهت شمال قله الله بند بزرگ، در جهت جنوب قلعه دختر و خط الراس توچال، در جهت شرق قله های استرچال و آهنگرک و در جهت غرب روستای شهرستانک
در این روز گروههای زیادی در مسیر ده تنگه و قلعه دختر بودند که یک گروه نیز قبل از ما روی گردنه زرگاه بودند. سه نفر از اعضای این گروه پشت سر ما به قله الله بند رسیدند و بقیه گروه از آخرین قله فرعی، حدود نیم ساعت مانده به قله الله بند، برگشتند.
فرود:
ساعت 13.40 مسیر فرود را از همان یال ِ صعود در پیش گرفتیم. حدود 10 دقیقه بعد به گردنه پایین ِ قله رسیدیم. در اینجا از مسیر صعود جدا شده و از سمت چپ (جهت جنوب شرقی) به سمت پایین سرازیر شدیم. چند دقیقه در جهت جنوب و به صورت مایل ارتفاع کم کردیم تا سوار یال ِ مقابل شدیم. این یال مستقیم به جاده منتهی می شود. حدود نیم ساعت مانده به جاده، من از سمت راست ِ یال که شیب تند و شن اسکی داشت ارتفاع کم کردم و از پاکوب داخل باغ ها خود را به جاده رساندم. اما دوستان که با فاصله پشت سر من حرکت می کردند، ظاهرا متوجه مسیر حرکت من نشده و مسیر یال را مستقیم ادامه دادند تا به جاده رسیدند. مسیر دوستان شن اسکی نداشت اما مسیر سر راست تر و ایمن تری بود. نقطه ای که من به جاده رسیدم حدود 500 متر پایین تر از دوستان بود. (در حد چند دقیقه پیاده روی). در نتیجه فایل جی پی اس، مسیر حرکت بنده را از مسیر شن اسکی و از داخل باغ ها نشان می دهد.
نکته مهم: با توجه به توصیه یکی از دوستان که هفته بعد این مسیر را طی کردند، مسیر شن اسکی که بنده از آن فرود آمدم ایمن نبوده و برای افراد کم تجربه توصیه نمی شود.
ساعت 15 مسیر جاده را به سمت ده تنگه در پیش گرفتیم. ساعت 15.30 به ده تنگه رسیدیم. ناهار را در ده تنگه و نزدیک چشمه صرف کرده و ساعت 16.30 مجددا به راه افتادیم. در آفتاب ملایم و هوای دلپذیر پاییزی و از کنار باغ ها و درختان پربار گردو، پیاده روی دلچسبی را تجربه کردیم تا در نهایت ساعت 17.45 به آهار رسیدیم.
نکات قابل ذکر:
– روستای آهار سرویس بهداشتی عمومی دارد. بلوار ورودی روستا، حدود 100 متر مانده به میدان، سمت چپ.
– در مسیر برگشت در ترافیک سنگین جاده فشم (قبل از پل کلوگان) گیر کردیم که فکر کنم حدود 30 دقیقه طول کشید و اتوبان بابایی هم تا ورودی امام علی کمی ترافیک داشت.
– قله الله بند بزرگ 3600 متر، از روی الله بند کوچک به خوبی نمایان است که در جهت شمال قرار دارد. نشانه این قله دو شاخک سنگی است. فاصله آن از الله بند کوچک حدود 1 ساعت یا کمی بیشتر است. قله سیچال پشت الله بند بزرگ قرار دارد که دیده نمی شود.
– این برنامه، اولین حضور دوست عزیزمان جناب آقای نیما نظری در گروه نشاط زندگی بود که از این بابت خوشحالیم و به فال نیک می گیریم. آشنایی ما با ایشان بر میگردد به برنامه قله خاتون بارگاه در زمستان 94 که به همراه گروه برنامه قله شیوَرکِش داشتند.
—————————————–
گزارش های مرتبط:
قله الله بند بزرگ از آهار ، 3 آبان 92
قله قلعه دختر از آهار ، 20 تیر 92
قله آهنگرک از آهار ، آبان 94
—————————————-
جاده آهار به ده تنگه:
ده تنگه:
آبشار ده تنگه که در این فصل کاملا خشک و بی آب است:
به سمت گردنه زرگاه:
بعد از گردنه، روی یال شمالی به سمت قله الله بند:
چند قدمی قله الله بند کوچک:
قله الله بند کوچک:
نمایی از قله الله بند بزرگ از روی قله الله بند کوچک:
فرود:
قله الله بند کوچک در سمت چپ تصویر:
دره آهار، در مسیر فرود:
باغات مسیر فرود، قبل از جاده:
در مسیر جاده به سمت ده تنگه:
روستای آهار:
پایان
با سلام
ما روز جمعه ۲۵ مهر ۹۹ این مسیر زیبا را طی کردیم
اما با کمال تاسف در این مسیر زیبا و خاکی و باریک تعداد زیادی موتور سیکلت برای حمل مصالح ساختمانی با سرعت بالا و بدون ملاحظه تردد می کردند. تیر آهن را با موتور بالا می بردند و نزدیک بود تیر آهن به سر یکی از کوهنوردان اصابت کند.
برای خودمان، این طبیعیت زیبا، فردی که در بالای کوه اقدام به ویلاسازی کرده و در روز تعطیل هم برای مردم مزاحمت ایجاد می کند و مسیولینی که توان مقابله با این بی نظمی ها را ندارند متاسفم.