قله های قبله، رستم چال و نرگس شرقی

گزارش برنامه صعود به قله های قبله، رستم چال و نرگس شرقی از روستای ناحیه

تاریخ اجرای برنامه: پنجشنبه 1404.04.12

موقعیت جغرافیایی: استان مازندران، جاده چالوس، جاده یوش – بلده، روستای ناحیه

ارتفاع قله قبله: 4075 متر

ارتفاع قله رستم چال: 4080 متر

ارتفاع قله نرگس شرقی: 4200 متر

مسافت و افزایش ارتفاع تا قله نرگس / مسافت کل: 10 کیلومتر / 1850 متر / 19 کیلومتر

مدت زمان صعود / کل برنامه: 7.45 ساعت / 12 ساعت

قله قبله - رضا حبیبی، مسعود زمانپور و نیما اسماعیلی

قله قبله – رضا حبیبی، مسعود زمانپور و نیما اسماعیلی

قله های قبله، رستم چال و نرگس شرقی

قله های قبله، رستم چال و نرگس شرقی

 + دانلود جی پی اس قله های قبله، رستم چال و نرگس شرقی از روستای ناحیه  GPS

(راهنمای دانلود ترک از سایت ویکی لاک: اینجا)


مهم ترین مسیرهای صعود:

تنها مسیر نرمال صعود به قله نرگس شرقی از جبهه شمالی و روستای ناحیه می باشد.


منابع آب در مسیر:

شیر آب ویلا، جنب پارکینگ

چشمه در دل صخره ها، در مسیر فرود کمی پایین تر از دشت در ارتفاع تقریبی 3650 متر (در ترک مارک نشده)

چشمه احتمالی واقع در گوسفند سرا 3080 متر (حدود 50 متر پایین تر و خارج از مسیر)


گزارش برنامه:

ساعت حدود 04.20 صبح پنجشنبه 1404.04.12 به اتفاق دوستان عزیزم آقایان رضا حبیبی و مسعود زمانپور از تهران (جنت آباد) حرکت کردیم. با توجه به تعطیلی شنبه و یکشنبه و ازدهام سفر، در اتوبان تهران – شمال دو جا توقف داشتیم که علت آن بستن بزرگراه برای کنترل ترافیک در ایام شلوغ بود. حدود یک ساعت ما را به تاخیر انداخت. ساعت 06.00 وارد جاده یوش-بلده شدیم و ساعت 07.15 به روستای ناحیه رسیدیم. طبق ترک هایی که بررسی کرده بودم به سمت نقطه شروع داخل روستا رفتیم اما جای پارکی داخل روستا وجود نداشت. با پرس و جو از اهالی به سمت عقب و جاده اصلی برگشته و وارد اولین ورودی روستا با نام “خیابان سرتیپ شریفی” شدیم و پس از حدود 1 کیلومتر به محل پارکینگ در بالای روستا رسیدیم که البته دو سه ترک هم نقطه شروع شان اینجا بود. (مسیر دسترسی به پارکینگ در ترک در مسیر برگشت ثبت شده است). جاده خاکی پارکینگ برای عبور سواری مناسب است اما برای ماشین های بزرگتر مثل مینی بوس بنظرم امکان پذیر نیست. صبحانه را کنار ماشین صرف کرده و ساعت 08.30 استارت زدیم (ارتفاع پارکینگ: 2540 متر). شروع مسیر از پاکوب سمت چپ ویلایی است که در جنوب پارکینگ قرار دارد.

بیشتر بخوانید:  قله شاهدژ

کمی بالاتر وارد پاکوب اصلی شدیم که آب داخل آن جریان داشت و کمی گل و شل بود. در ادامه وارد مسیر دره شدیم و کمی بالاتر پاکوب شل کن سفت کن شد تا جایی که پاکوبی وجود نداشت. از سمت راست در دامنه یال به صورت تراورس ارتفاع گرفتیم تا مجدادا کمی بالاتر به کف دره برگشتیم. در نقطه 2760 متر به ابتدای یال صعود رسیدیم. در اینجا چون اب کمل بگ من نشتی کرده و کم شده بود، از اب رودخانه برداشتم و دل سیر هم خوردم و هم داخل کمل بگ ریختم. (البته با توجه به اینکه بنظر می رسید در بالا دست گوسفند نیست) یالی که وارد آن شدیم با شیب معقول و بدون درگیری با سنگ یا چالش در نهایت ساعت 13.35 ما را به خط الراس (قله 3870 متر) رساند. (سایر یال ها و مسیرهایی که برای رسیدن به قله های قبله و رستم استفاده می شود همگی بسیار پرشیب و بعضا در بالا بد مسیر هستند).

روی خط الراس باد شدید حدود 60 ک/س در حال وزیدن بود که بابت خنکی خوب بود اما کمی آزار دهنده هم بود. مسیر خط الراس را به سمت غرب و اولین قله یعنی قبله در پیش گرفتیم. رستم چال دیده نمی شد اما قله های نرگش شرقی و پالون گردن در معرض دید قرار داشتند. مسیر تا قبله مشکل خاصی نداشت و ساعت 15.00 به قله قبله با ارتفاع 4075 متر رسیدیم. آقا مسعود احتمالا بخاطر ارتفاع امروز زیاد روبراه نبود. با ایشان خداحافظی کرده و به اتفاق آقای حبیبی به سرعت مسیر قله های رستم چال و نرگس را در پیش گرفتیم. قرار ما با اقا مسعود هم شد بعد از قله رستم چال (محدوده فرود). ساعت 15.15 راه افتادیم. ساعت 15.25 به تابلو قله رستم چال 4080 متر رسیدیم. قله دیگری نیز به فاصله چند دقیقه از تابلو قرار دارد که آن هم 4080 متر بود. به سمت نرگس ادامه دادیم. حد فاصل رستم تا نرگس مسیر کمی داستان دارد. هم باید دقت کرده و مسیر یابی کنید و هم در چند نقطه دست به سنگ مختصری هم دارد. با سرعت تمام حرکت کردیم تا پس از 7  ساعت و 45 دقیقه تلاش در نهایت ساعت 16.15 به قله نرگس شرقی در ارتفاع 4200 متر رسیدیم . قله های نرگس غربی 4100 متر در جهت غرب و پالون گردن 4240 متر در جهت جنوب به خوبی در معرض دید قرار داشتند و در دور دست قله خلنو نیز دیده می شد.

بیشتر بخوانید:  قله سرخاب از وارنگه رود

فرود:

با توجه به ضیق وقت سریع مسیر برگشت را در پیش گرفتیم. کمی پایین تر از قله رستم به سمت نرگس، در نقطه 4050 متر به آقا مسعود ملحق شده و ساعت 17.00 از همانجا مسیر فرود را مستقیم به سمت دشت پایین در پیش گرفتیم. از بالا تا پایین کامل شن اسکی عالی بود. در عرض 15 دقیقه به دشت در ارتفاع 3750 متر رسیدیم. کمی پایین تر از دشت (ارتفاع حول و حوش 3650 متر) به چشمه ای رسیدیم که از دل صخره ها بیرون آمده و آب گوارایی داشت. (متاسفانه در ترک ثبت نکردم). از دشت تا گردنه 3220 (نقطه ی ورود به پاکوب اصلی) را به صورت تراورسی و بدون پاکوب طی کردیم که قسمت های ابتدایی مسیر کمی صعب العبور بود اما مشکل خاصی نداشت. در پاکوب (مسیر لوله آب) به سمت روستا ارتفاع کم کردیم. پایین تر پاکوب ها چند تایی و چند راهی شدند که مدام باید مسیریابی میکردیم اما تمام تلاشمان این بود که تا هوا روشن است و مسیر دیده می شود به نقطه ی امن یعنی مسیر مشترک صبح داخل دره برسیم. خوشبختانه همینطور شد و ابتدای تاریکی هوا یعنی ساعت 20 به پاکوب دره رسیدیم و ساعت 20.30 به محل پارک ماشین و پایان برنامه (کل زمان برنامه: 12 ساعت. صبحانه و نهار پای ماشین صرف شد).


نکات برنامه:

1. روستای ناحیه خصوصا ایام تعطیلات جای پارک خیلی کم دارد که حتی برای اهالی نیز جا نیست. بهترین نقطه برای پارک ماشین، پارکینگ در بالای روستا است. (جایی که ما پارک و شروع کردیم).

2. برنامه صعود به قله نرگس شرقی یک برنامه سنگین و بعضا چالشی همراه با مسیریابی است. پس با نفرات آماده و با توجه به زمان بندی این برنامه را اجرا کنید.

3. مسیرهای صعود و فرود به قله های سه گانه قبله، رستم چال و نرگس، پاکوب مشخصی نداشته و متنوع می باشد. با بررسی ترک ها سعی کنید بهترین مسیر را نتخاب کنید. مسیر صعود و فرود ما بنظرم یکی از بهترین مسیرها بود. صعود از مسیر طولانی تر با شیب کمتر و فرود از مسیر شن اسکی و در نهایت پاکوب تا روستا.

بیشتر بخوانید:  قله آزاد کوه از نسن

4. باز هم تاکید میکنم که در این برنامه به زمان بندی توجه کنید که حداقل در برگشت در جاهای حساس به شب نخورید.

5. ظاهرا امامزاده محمود در روستای ناحیه جا برای شب مانی در اختیار کوهنوردان قرار می دهد. اگر شماره تماس را پیدا کنید می توانید با متولی امامزاده هماهنگ کنید. اگر نه که محل پارکینگ بزرگ بوده و جا برای برپایی چادر دارد.

6. برای سرویس بهداشتی، ما در مسیر برگشت وسط های جاده یوش-بلده اگر اشتباه نکنم روستای میناک مسجد سر راه بود که توقف کردیم و از سرویس بهداشتی آن استفاده کردیم. البته ایام محرم بود و مسجد ها همه باز. نمی دانم که ایا همیشه باز هست یا خیر.


تصاویر برنامه:

*************

فرود:


مطالب مرتبط:

قله گرگ از روستای تاکر

قله دونا

قله آزاد کوه از نسن

مسیرهای گردشگری و کوهنوردی مازندران


لینک کوتاه: http://kuhnavardi.com/?p=10806

درباره نیما اسماعیلی

نیما اسماعیلی * متولد: 9 اسفند 54 * محل سکونت: تهران * تحصیلات: مهندسی مکانیک
این نوشته در مسیرهای گردشگری و کوهنوردی مازندران ارسال و , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *