مسیر کوهنوردی لیلاکوه به قله عطاکوه (دکل)
تاریخ اجرا: جمعه 1390/03/13
مسافت و اختلاف ارتفاع تا قله: 4.5 کیلومتر / حدود 700 متر
نفرات شرکت کننده: نیما اسماعیلی، مهدی شعبانی، خانم شعبانی
به روزرسانی: اردیبهشت 1403
——————————
سطح برنامه: کوهپیمایی سبک
هدف: کوه پیمایی تا قله و دکل مخابراتی عطا کوه
ارتفاع مبدا (میدان لیلاکوه): حدود 0 متر
ارتفاع قله عطاکوه: 670 متر
تعداد نفرات شرکت کننده: 3 نفر
زمان صعود: از میدان لیلا کوه: 1.5 ساعت (با گام نسبتا تند)
زمان فرود: از مسیر فرعی: 1.5 ساعت
+ دانلود جی پی اس قله عطاکوه (اته کوه) از میدان لیلاکوه – Atakuh-Leylakuh GPS
روستای لیلا کوه:
لیلاکوه منطقه ایست بسیار زیبا و خوش آب و هوا در شهرستان لنگرود، استان گیلان که مردمان بومی این منطقه آن را با نام “لیله کوه” می شناسد. لیلاکوه به یکی از مناطق پر بازدید گردشگری استان و شهر لنگرود به واسطه زیبایی های بی حد و حصرش تبدیل شده است. جاده اصلی لیلاکوه در ادامه به روستای ملاط و سپس کومله می رسد. در میدان کومله مسیر سمت راست به سمت مناطق زیبای اطاقور و خرما و سیسکو منتهی می شود که به مراتب بکر تر و زیباتر هستند. مسیر سمت چپ به لنگرود (جاده لنگرود – رودسر) منتهی می شود که از این مسیر می توانید به لنگرود برگردید.
لیلاکوه همچنین مسیرهای کوهپیمایی متعددی دارد که تقریبا همه آنها به یک نقطه ختم می شوند: قله عطاکوه. بر روی قله عطا کوه دکل های مخابراتی بسیاری برای رادیو، تلویزیون و مخابرات نصب شده است که اهالی بومی این منطقه به همین دلیل آن را “دکل” می نامند. هرچه از لذت کوهنوردی در این منطقه بگوییم بازهم کم است مخصوصا در فصل بهار و تابستان که سر سبزی و طراوت باغات چای و جنگل های مسیر به زیباترین شکل ممکن رخ عیان می کنند.
راهنمای مسیر کوهنوردی لیلاکوه:
برای ورود به مسیر کوهنوردی (کوهپیمایی) لیلاکوه باید از طریق میدان فرمانداری خود را به میدان لیلاکوه برسانید. ماشین خود را اطراف میدان پارک کرده و مسیر مستقیم (جهت جنوب) را به سمت بالا در پیش بگیرید. ابتدای مسیر تا حدود 1 کیلومتر آسفالت است سپس به یک دوراهی می رسید که مسیر سمت چپ (ادامه آسفالت) به روستای ؟؟؟ (گالشکلام سابق) ختم شده و مسیر سمت راست که خاکی و پرشیب است در واقع نقطه ورود به مسیر کوهنوردی لیلاکوه است. در این جاده در فصل برداشت چای ماشینهای مخصوص دو دیفرانسیل تردد می کنند.با ورود به این جاده پس از حدود یک ساعت کوهپیمایی در مسیر نسبتا پرشیب به انتهای جاده می رسید.
اکثرا کسانی که به قصد ورزش به لیلاکوه آمده اند از همینجا مسیر برگشت را در پیش می گیرند اما اگر شما قصد ادامه مسیر را دارید باید وارد راه پاکوب شوید که از داخل باغ های چای می گذرد. حدود یک ربع بعد به خط الراس می رسید و با ادامه مسیر به سمت راست حدود یک ساعت راه درپیش دارید تا به قله عطاکوه یا دکل (ارتفاع 670 متر) برسید. از میدان لیلاکوه تا انتهای جاده خاکی حدود 1 ساعت و 15 دقیقه و تا دکل در مجموع حدود 2.5 ساعت با گام متوسط راه است.
تصویر شماره ١:
موقعیت قله عطا کوه و معرفی مسیرهای منتهی به آن
برای دیدن عکس در سایز بزرگتر آنرا سیو کرده و از روی سیستم خود مشاهده فرمائید.
انسانم!
ساکت، چون درخت سیب!
گسترده، چون مزرعه یونجه!
و بارور، چون خوشه بلوط!
به جز خداوند،
چه کسی شایسته پرستش من خواهد بود؟!!
/ زنده یاد حسین پناهی/
بقیه در ادامه مطلب
در تصویر شماره ١ ، چهار مسیر منتهی به قله مشخص شده اند که مبدا حرکت از روستاهای لیلا کوه و دیوشل میباشد. بجز اینها مسیرهای فرعی دیگری هم برای صعود وجود دارند که در صورت آشنا بودن به کوه و منطقه میتوان از آنها برای صعود استفاده کرد. مسیرهای منتهی به قله عطا کوه از میان باغهای چای، درختان مرکبات و در انتهای مسیر از میان جنگل میباشد که پیاده روی لذت بخش و خاطره انگیزی را بهمراه دارد. بر روی خط الراس که حرکت میکنید مناظر زیبایی از دره، جلگه و کوههای اطراف و همچنین نمایی چشم نواز از شهر لنگرود را خواهید دید که هر بیننده ای را سر ذوق می آورد. همینطور اگر هوا صاف و آفتابی باشد دریای خزر نیز بصورت یک پهنه آبی بزرگ در دور دست مشاهده میشود.از زیبایی و نشاط کوهنوردی در این مسیر هر چه بگویم کم گفته ام. خصوصا در فصل بهار و تابستان که سر سبزی و طراوت باغات چای و جنگلهای مسیر به حد اعلای خود میرسند. من چهار روز تعطیلات که لنگرود بودم هر روز از یک مسیر جدیدی به قله صعود کرده و از مسیر دیگر پائین می آمدم.
این را هم متذکر شوم که اگر به این کوهها آشنایی ندارید، تنها مسیری که سر راست بوده و میتوانید با کمی راهنمایی گرفتن از یک آدم بلد (قبل از حرکت) از آنجا به قله برسید همان مسیر عمومی میدان لیلا کوه میباشد. چرا که باقی مسیرها در بین راه به دو راهیهای متعدد میرسند که پیدا کردن راه درست دشوار میباشد. کما اینکه خطر گم شدن در جنگل و یا جاده ای که ابتدا و انتهایش را نمی شناسید هم وجود دارد.
اگر قصد صعود از مسیرهای جدید و فرعی را دارید حتما صبح حرکت کنید که در صورت گم شدن و یا معطلی بین راه به شب نخورید.
برای صعود به قله از مسیر شماره ٢ یعنی مسیر روستای گالش کلام هم میتوان استفاده کرد. حدود 500 متر که از میدان لیلا کوه به سمت بالا حرکت میکنید به یک دو راهی میرسید که راه مستقیم همان مسیر اصلی و عمومی لیلا کوه بوده و راه سمت چپ پس از حدود ۴۵ دقیقه پیاده روی به روستای گالش کلام میرسد. جاده آسفالته بوده و با ماشین هم میتوانید تا روستا بروید. انتهای روستا امام زاده ای قرار دارد که با عبور از کنار آن و سپس ارتفاع گرفتن از مسیر پاکوب به سمت راست باید خود را به خط الراس رسانده و از آنجا به سمت دکل ادامه مسیر دهید.
نکات و توصیه ها:
– بهترین مسیر از لحاظ زیبایی و کیفیت که من تجربه کرده و پیشنهاد میکنم، صعود از مسیر شماره چهار (از روستای دیوشل و جاده مال رو آقا سید جلیل) و فرود از مسیر شماره یک یعنی همان جاده عمومی لیلا کوه میباشد.
– در این مسیرها چشمه و نهر آب زیاد دیده میشود اما بعضیهاشان همیشگی نیستند و نمیشود به وجودشان اطمینان داشت. از مسیر عمومی لیلا کوه که بروید در انتهای مسیر و قبل از خط الراس به چشمه آب گوارایی میرسید که همیشه جاری میباشد. و همینطور از مسیر روستای دیوشل نیز پس از پشت سر گذاشتن روستا میتوانید از آب رودخانه برای نوشیدن و پر کردن بطری استفاده کنید.
– به دلیل وجود دکل مخابراتی قله عطا کوه، در بیشتر طول مسیر بجز نقاط کور آنتن موبایل برقرار میباشد.
تصویر شماره 2:
موقعیت روستاهای لیلا کوه، دیوشل و گالش کلام و مسیرهای منتهی به قله عطا کوه
برای دیدن عکس در سایز بزرگتر آنرا سیو کرده و از روی سیستم خود مشاهده فرمائید.
تصاویر مسیر و توضیحات مربوطه
تصویر شماره 3:
نمایی از ابتدای مسیر لیلا کوه که مجتمع اقامتی پذیرایی را در سمت چپ میبینید
تصویر شماره 4: نمایی از اواسط مسیر لیلا کوه (آرشیو فروردین 90)
تصویر شماره 5:
نمایی از انتهای مسیر لیلاکوه پائین خط الراس و پای چشمه. به اینجا که رسیدید یک جاده پاکوب در سمت راست و از میان باغ چای شما را به خط الراس میرساند. به خط الراس که رسیدید دکل و قله عطا کوه در سمت راست قابل مشاهده میباشد.
تصویر شماره 6:
نمایی دیگر از انتهای مسیر لیلا کوه که شهر لنگرود هم در دور دست پیدا میباشد.
تصویر شماره 7:
مسیر پاکوب خط الراس که در این فصل پوشیده از گیاهانی است که حدود یک متر ارتفاع دارند.
تصویر شماره 8:
نمایی دیگر از مسیر بسیار زیبای خط الراس تا قله
تصویر شماره 9:
نمایی از مسیر پاکوب خط الراس که از میان جنگل میگذرد.
تصویر شماره 10:
و این هم نمایی از دکلهای مخابراتی قله عطا کوه. این محدوده نظامی بوده و با فنس و سیم خاردار محصور شده و دارای پست نگهبانی میباشد. راهی کوچک از میان فنسها به داخل باز میباشد که میتوانید از آنجا به داخل محوطه بروید. برای ورود به جاده منتهی به لاهیجان هم باید ابتدا وارد محوطه دکل شوید.
تصویر شماره 11:
نمایی از مسیر فرعی در راه بازگشت که با حدود 20 دقیقه پیاده روی از دکل به سمت پائین به این راه فرعی در سمت چپ میرسید. این راه پاکوب از میان جنگل و باغهای چای گذشته و جایی خیلی پائینتر به مسیر اصلی میرسد.
تصویر شماره 12:
نمایی دیگر از مسیر فرعی
تصویر شماره 13:
نمایی از مسیر اصلی که رودخانه ای فرعی از عرض جاده میگذرد.
تصویر شماره 14: امام زاده روستای گالش کلام. (آرشیو فروردین 90)
تصویر شماره 15:
و در پایان تصویری از مزارع برنج لنگرود در خرداد ماه
پایان
گزارش تصویری مسیر کوهپیمایی لیلاکوه لنگرود
Guilan – Langaroud – Leilakuh
تاریخ: 1390/01/12
پی نوشت، اردیبهشت 1403: اینجا نقطه شروع کوهنوردی من بود که جرقه ش خورد. فروردین 1390 که برای دیدار با خانواده از تهران به لنگرود رفته بودم و در این روز تصمیم گرفتم که بعد از حدود 20 سال یک بار دیگه مسیر لیلاکوه به دکل رو طی کنم و این شد سرآغاز مسیری که تا به امروز ادامه دارد و به امید خدا تا پایان عمر ادامه خواهد داشت.
طبیعت زیبای شمال، لیلاکوه لنگرود :
منطقه سیاحتی بلوردکان (املش)
**************************************
نوروز 1391
دوشنبه 7 فروردین 1391
مسیر کوهپیمایی لیلاکوه – عطا کوه
لیلاکوه – عطاکوه ، بخشی از مسیر منتهی به روستای گالشکلام در مسیر برگشت
پایان
سلام از سمت پرشکوه به روستای آب چالکی و لیلاکوه یه مسیر هستش که ما چند بار رفتیم بسیار زیباست خواهش کنم که این مسیر هم توی سایتتون بذارید ممنونم
سلام. ممنون برای معرفی. حتما میرم این مسیر رو و بعد معرفی میکنم.